Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A számítógép miért tárol...

A számítógép miért tárol olyan dolgokat, amiket egyébként nem kellene? (undeleter)

Figyelt kérdés
Megnéztem egy ilyen undeleter-t és olyan képeket találtam vele, amiket csak facebook-on néztem, de nem is volt letöltve a gépemre. Azokat hol tárolja a gép és hogyan lehet tőlük megszabadulni?

2014. aug. 18. 22:31
 1/2 anonim ***** válasza:

temp mappákba

cclenear ral megszabadulsz tőle

2014. aug. 18. 22:33
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

"nem is volt letöltve a gépemre"

Akkor hogy nézted meg? Minden amit megnézel, az le is töltődik a számítógépedre. Használjuk ezeket a szófordulatokat, hogy "megnéztem az interneten", "megnéztem a Facebookon", de ezeket valójába mind a saját számítógépünkön nézzük meg. A böngészés úgy működik, hogy a böngésző küld egy kérést a szerver felé, hogy "Figyelj már, a felhasználó ezen az oldalon fészbukozni akar, küldjed az oldalt de tüstént", s aztán a szerver szépen el is küldi az oldalt valamilyen formátumban, de ezt te nem látod valós letöltésként, mint mikor mondjuk egy zenét vagy képet lementessz (ez a böngészés lényege). Sok esetben törli is a legtöbb letöltött elemet a gép, de bizonyos dolgokat megjegyz praktikus okokból: pl. ha újra meg akarod nyitni azt az oldalt, akkor már nem kell letöltögetni, mert már ott van a gépen, csak onnan betölti és kész. Meg aztán a Windows amúgy is tart fenn külön mappát olyan fájloknak, amiket csak ideiglenesen használnak a programok, ez a temporary_downloads vagy temporary_files (amit az előző is írt).

2014. aug. 18. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!