Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Photoshop, ez hogyan lehetséges?

Photoshop, ez hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

Az első képen Kim Dzsongun a kenőanyagos hordó mellett áll, és takarja a mögötte lévő padló egy részét

A kép: [link]

Egy photoshoppolás után Kim Dzsongun már a hordóban ül és ezért látszik a korábban mögötte lévő zöld padló része

A kép: [link]

Hogy lehetséges az, hogy sikerült oda shoppolni a padló részét ilyen élethűen, amikor az sosem volt lefényképezve

#photoshop #shoppolás
2014. aug. 11. 19:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy Dunát lehet vele rekeszteni, de a videók 95%-a használhatatlan
2014. aug. 11. 23:23
 12/18 tabaki ***** válasza:
Ez egy kissé sommás megállapítás. Mi velük a baj?
2014. aug. 11. 23:36
 13/18 A kérdező kommentje:

Hát kezdjük azzal, hogy például nem sorolják fel egyenként, hogy mire jók a bal, és jobb oldali gombok. A maszkolást sem igazán magyarázzák el.

Én körül belű 20-30 percet használtam idáig a photoshoppot, és fogalmam sincs, hogy mit mivel csinálok.

2014. aug. 12. 20:38
 14/18 tabaki ***** válasza:

Nahát, én is hasonló cipőben járok: Már fél órája nézem a Miami helyszínelőket, de még egy szó sem volt benne arról, hol van a mosdó.

A tutoriálok általában szerkesztési fogásokat mutatnak be, nyilván eszükbe sem jut olyan dologgal foglalkozni, ami

1. Minimális képszerkesztési ismerettel kitalálható az ikon alapján

2. Oda van írva

3. Szerepel a súgóban

4. A leírása nulla erőfeszítéssel megtalálható az interneten

[link]

[link]

A Photoshop ma elismerten a világ legjobb képszerkesztő szoftvere, de nem tudom, miért gondoljátok annyian, hogy ez azt jelenti: Neked egyáltalán nem kell hozzá értened, mert ez annyira kafa program, hogy mindent megcsinál helyetted. Majd amikor nem 20-30 percet, hanem ugyanannyi hetet foglalkoztál vele, semmi problémád nem lesz az eszköztár használatával, sőt, ösztönből megtalálod, amire szükséged van, akkor is, ha még nem próbáltad addig. A PS attól jó, hogy nagyon sok mindent tud -- de ez annak köszönhető, hogy összetett és bonyolult program (már amennyiben nem egy 3D-szoftverrel hasonlítjuk össze). Ennek megfelelően a te részedről is sokrétű tudást feltételez. Egyébként az alapjai meglehetősen egyszerűek, és ha jobb ötleted nincs, nyiss meg egy képet, és próbálgasd végig az eszköztárak gombjait, hogy melyik mit csinál. Néhány napon belül megérted az alaplogikáját, és sokkal gördülékenyebben fog menni. Ha meg valamit végképp nem tudsz kiokoskodni, arra név szerint keress rá a neten, biztos lehetsz benne, hogy minimum tucatszámra találsz oktatóanyagot minden eszközzel kapcsolatban.

2014. aug. 12. 23:27
 15/18 A kérdező kommentje:

Nézd, én nem úgy jöttem ki az anyámból, hogy a kisujjamból kirázom a Photoshop használatát.

Amikor ekkora arccal jöttök kommentelni, jusson eszetekbe, hogy egyszer ti is ilyen gyökerek voltatok a programhoz , mint most én. Úgyhogy legyetek kedvesek és használható hozzászólásokat írjatok. Különben is az eredeti kérdés az volt, hogy konkrétan hogyan lehet azt a problémát megoldani, hogy egy képen a nem látható részeket is lehessen látni shoppolás után.

2014. aug. 13. 00:04
 16/18 tabaki ***** válasza:

Az adott problémára az elején megkaptad a választ: Klónozó bélyegző.

[link]

Egyéb fentebbi hasznos tanácsok:

Ikonok értelmezése

Súgó használata

Eszköz név szerinti keresése a Google-n

Sok foglalkozás a programmal

Más által elvégzett szerkesztés saját rekonstrukciója

Tutoriálok nézegetése

Az ismeretlen eszközök próbálgatása

Lehet, hogy ezek a számodra merő haszontalanságoknak tűnnek, de általában ezen az úton el lehet jutni bizonyos képszerkesztési gyakorlatig. Ha mindezeken már túl leszel, és ugyanilyen tanácstalannak érzed magad, okvetlenül jelezd. A magam részéről nem hiszem, hogy efféle vészhelyzet bekövetkezne.

2014. aug. 13. 01:17
 17/18 csacsi2 ***** válasza:

Egyet ne felejts! Egy olyan profi program kezelését szeretnéd elsajátítani amit évekig tanulnak (nem autodidakta módon) nem elég 10-20 perc! Ez nem Arcoskodás! Nem felejti el senki honna kezdte, de ezzel tisztában kell lenni! Amennyiben ott elakadsz, hogy mi micsoda a programban, ne várd el senkitől, hogy egy komolyabb képszerkesztői munkát részletesen leírjon! Évekig tartana és a válaszok több száz oldalas lehetne!

Kezd el csak úgy próbálgatni az eszközöket és ha valamire rájössz jegyezd fel magadnak

Tanuld meg az alapjait magának a képszerkesztésnek! Képek típusai, Tulajdonságai. Rétegkezelés, Kijelölés, eszközök... Ezzel el leszel egy jó darabig, anélkül hogy egy a kérdésedben leírt szerkesztést elvégeznél, de szükséges a továbbiakban. Nem hagyhatod ki a lépcsőket, nem úgy megy, hogy egyből egy komplikáltabb feladatot tudj elvégezni. Követtem eddig is a kérdésed, csak úgy voltam vele, hogy ne én mondjam meg hogy nem így megy...

Csak példaként mikor én elkezdtem a PS -ot, első kérdésem közel 1 év múlva tettem fel, addig csak próbálagttam az eszközöket és néztem mások hogy csinálják. Ezek után már értettem azt is amit válasznak írtak, addig fogalmam sem lett volna még arról sem hogy miért nem áttetsző a kép mikor kivágtam (rétegek) hiába a segítő szándék!

Összegezve ne vedd sértésnek a válaszokat és próbálj gyakorolni, csak egyszerű műveleteket és előbb ismerd meg a programot és azok eszközeit!

Csak hogy a többiek is röhöghessenek... első képszerkesztéseim egyike...Akkor még úgy véltem milyen "baromi jó vagyok" most már én is csak nevetek rajta...

[link]

2014. aug. 13. 06:56
 18/18 tabaki ***** válasza:

:D

Hát, ahány vinyó szétesett a kezem alatt, nekem már emlékem sincs, mit csináltam a kezdet kezdetén, de hogy jobb nem volt, az faktum. Kár, pedig aranyos lenne egy ilyen bénázási vetélkedő, biztos, hogy eséllyel szálltam volna ringbe.

Mindenkinek van olyan szárnypróbálgatása, amelyeket később szívesen elfelejtene, de ez nem jelenti azt, hogy a maga idejében ne lenne élvezetes és felemelő elfoglaltság. A legegyszerűbb kivágás/beillesztéssel is tudsz érdekes és vicces képeket előállítani, még ha az ilyen retró hatásúra sikeredik is az elején, mint csacsi2 idézett munkája (nem volt ám olyan rég, hogy újságok címlapján is szerepelhetett ilyen szintű montázs). Az a fő, hogy csináld, és amikor már megy valami, mindig tanulj hozzá egy-egy újabb fogást, amivel még dobhatsz a dolgon. Nincs messze az idő, amikor majd a fejedet fogod a Kim Dzsongkun szerkesztés ügyefogyottsága láttán.

2014. aug. 13. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!