A linuxos Libre Office mivel "butább" a Microsoft Office-hoz képest?
Libre office-nál 2 dolgot utáltam. Egyik mikor kiegészíti a szavakat amiket írok, számomra zavaró funkció, másik mikor leadás előtti napon a képekkel teletűzdelt szövegből eltűntek a képek, és formázhattam újra az egészet.
De alapvetően jó program, csak az ilyen húzásokat nem szeretem.
Hát, a szövegkiegészítés éppen kikapcsolható, ha zavar... A képes dolog velem még szerencsére nem fordult elő, de attól még nem is állítom, hogy lehetetlen. Nincs igazi gyakorlatom benne, kényesebb szerkesztésekre inkább Scribust vagy LaTexet használok. A fentieken túl: Nemrég egy kérdés kapcsán kiderült, hogy a Writer nem tudja megnyitni a Wordben titkosított dokumentumot: Vagy hibaüzenetet ír ki, vagy jelszókérés nélkül, simán beolvassa a krikszkrakszokat -- ez nem szerencsés, ha valaki titkos levelezés akar folytatni Wordös ismerőseivel. Ettől eltekintve én elégedett vagyok vele, és semmi hiányérzetem nem volt a használata közben.
Ja! Azt hiszem, a Word képes átlósan elfelezni a táblázatcellákat, a Writer pedig nem. Ezt nem mondanám égető problémának, de még belefér a szokásos használat közben felmerülő igények közé, ezért megemlítem.
Olyan kb, mint az Office 2003, persze folyamatosan vannak fejlesztések, de a kezelőfelülete arra hasonlít legjobban.
Átlagfelhasználónak tökéletesen elég.
Jó azt hozzá kell tenni, hogy ritkán használok akármilyen szövegszerkesztőt, és leginkább akkor mikor már utolsó utáni pillanatra kell minden.
Meg biztos van valami jó módja a képek beszúrásának, mindenesetre hajnak 3-4-kor elég érzékenyen érinti ez az embert.
Esetleg még amit nem csípek, hogy word-libre és egyéb más alkalmazások között néha nem az igazi az átjárhatóság, és elbarmolódik a szöveg, formázás. Mondjuk ez utóbbi a word és word verziók között is össze szokott jönni, persze okos ember pdf-be ment.
Bár ezt nem "butaságnak" mondanám, csak mivel libre-t használok, én ilyen hibákba/zavaró apróságokba ütköztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!