Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudhatom meg, hogy egy...

Hogyan tudhatom meg, hogy egy XP 32 vagy 64 bites, ami a gépemen van?

Figyelt kérdés

2014. aug. 4. 11:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Asztalon számítógép ikonra jobb klikk, tulajdonságok. Itt alapvető információkat találsz a gépedről (RAM, processzor stb...) és a rendszer típusa fogja megadni a választ.
2014. aug. 4. 11:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Futtatas es dxdiag
2014. aug. 4. 12:01
 3/9 P.O.C. ***** válasza:

Ha az operációs rendszer nyelve magyar, akkor tuti hogy 32-bites. Ugyan a 64-bites Windows XP nem jelent meg magyarul.

Egyébként már a boot logója is kiírná ha 64-bites lenne: "Windows XP x64 edition".

2014. aug. 4. 12:15
 4/9 A kérdező kommentje:

nem magyar, szóval ebből nem tudom

az említett információs oldal volt az első amit megnéztem természetesen, de ott az nincsen kiírva, hogy hány bites

2014. aug. 4. 12:16
 5/9 anonim ***** válasza:

Csak ötlet, nem tudom, hogy a 64 bites xp-nél is így volt-e:

Indítsd el a Feladatkezelőt (alt + ctrl + del).

Folyamatok fül (processes angolul talán).

Itt a folyamatok neveit kéne nézni.

Nekem 64 bites Windows 7-en soknál ott van, hogy *32. Tehát azok 32 bites programok. Amiknél nincs ott, azok 64 bitesek.

Szóval szerintem ha neked van ilyen *32 végű folyamatod, akkor 64 bites, ha egy sincs, akkor valószínűleg 32 bites...

2014. aug. 4. 12:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Van még egy tesztelős ötletem:

Letöltesz valamilyen kisebb, 64 bites programot. Ami biztosan 64 bites. Tehát 32 bitesen nem indulna el...

Eredmény:

Elindul -> 64 bites xp

Nem indul el (hibaüzenetet fog kiírni asszem) -> 32 bites

2014. aug. 4. 12:36
 7/9 P.O.C. ***** válasza:
Rakj fel egy AIDA64 -et az a biztos.
2014. aug. 4. 13:13
 8/9 A kérdező kommentje:
jaj, tényleg nincs egyszerű biztos módszer, csak ilyen ötletelések?
2014. aug. 4. 21:31
 9/9 P.O.C. ***** válasza:

Már mondtunk egy csomó biztos módszert, csak úgy látom te egyiket sem akarod megnézni/megfigyelni. Így pedig nem is fogod megtudni soha.

Egyébként az AIDA64 itt írja ki: Operációs rendszer --> Operációs rendszer --> Opr. kernel típusa....

2014. aug. 5. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!