Hogyan tudhatom meg, hogy egy XP 32 vagy 64 bites, ami a gépemen van?
Ha az operációs rendszer nyelve magyar, akkor tuti hogy 32-bites. Ugyan a 64-bites Windows XP nem jelent meg magyarul.
Egyébként már a boot logója is kiírná ha 64-bites lenne: "Windows XP x64 edition".
nem magyar, szóval ebből nem tudom
az említett információs oldal volt az első amit megnéztem természetesen, de ott az nincsen kiírva, hogy hány bites
Csak ötlet, nem tudom, hogy a 64 bites xp-nél is így volt-e:
Indítsd el a Feladatkezelőt (alt + ctrl + del).
Folyamatok fül (processes angolul talán).
Itt a folyamatok neveit kéne nézni.
Nekem 64 bites Windows 7-en soknál ott van, hogy *32. Tehát azok 32 bites programok. Amiknél nincs ott, azok 64 bitesek.
Szóval szerintem ha neked van ilyen *32 végű folyamatod, akkor 64 bites, ha egy sincs, akkor valószínűleg 32 bites...
Van még egy tesztelős ötletem:
Letöltesz valamilyen kisebb, 64 bites programot. Ami biztosan 64 bites. Tehát 32 bitesen nem indulna el...
Eredmény:
Elindul -> 64 bites xp
Nem indul el (hibaüzenetet fog kiírni asszem) -> 32 bites
Már mondtunk egy csomó biztos módszert, csak úgy látom te egyiket sem akarod megnézni/megfigyelni. Így pedig nem is fogod megtudni soha.
Egyébként az AIDA64 itt írja ki: Operációs rendszer --> Operációs rendszer --> Opr. kernel típusa....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!