A google playen egy csomó olyan háttérkép van egy alkalmazáson belül, ami elvileg szerzői jogvédelem alatt áll. Elvileg ha bejelentés érkezik, akkor eltávolítják a tartalmat, de ilyenkor büntetés is jár vagy csak törlik az appot?
Ha valami jogvédelem alatt áll, az azt jelenti, hogy büntetnek is érte. Ha én csinálok egy háttérképet, levédetem, és azt felhasználják a tudtomon kívül, akkor ha meglátom bárhol azt a képet, feljelenthetem az illetőt.
A Google nem fog senkit ezért megbüntetni, mert ez nem az ő dolguk. A jogvédett tartalom birtokosa viszont már feljelentheti.
Egyébként ha jól tudom az már nem számít lopásnak, ha módosítják a tartalmat: pl tükrözött a kép, vagy a zene át van transzponálva.
Aha, de sokan semmit sem tesznek a képekre. Felteszik olyan helyre, ahol ingyenesen le lehet tölteni utána meg csodálkoznak és siránkoznak, hogy lemásolták ez egy vicc. A szoftver készítőknek van annyi esze, hogy csak fizetés után lehet letölteni a terméküket. Jó lehet mondani, hogy azt is feltörik, de mégis nagyobb a védelem és jobban lehet tudni mi jogvédett és mi nem. Aki arra sem képes, hogy pl. egy vízjelet tegyen a képébe az ne reklamáljon szerintem.
Amúgy sok appnál nincs is ott a cég semmilyen elérhetősége. Kit jelentenek fel csak a googlenek tudnak bejelentést tenni azok meg leszedik. A google amúgy is híres arról, hogy védi a felhasználóit. Pl a youtube beágyazások után is jogdíjat akartak kérni erre a google azt mondta, hogy ha írnak valakinek a jogdíjkövetelő ügyvédek, akkor nyugodtan irányítsák át hozzájuk majd ők lerendezik.
Egy képnél szerintem a tükrözés sem megengedett, mert a kép szerkesztése se engedélyezett. Na mind1 nehéz kiigazodni a rendszeren az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!