Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A BIOS ban átállítottam a...

A BIOS ban átállítottam a ramom frekvenciáját és azóta egy idő után kikapcsolgat a gépem mit tegyek?

Figyelt kérdés
Visszaállítani se tudom mert nem engedi hogy rámenjek és kiválasszam.
2014. júl. 23. 11:51
1 2
 1/12 CspCsj ***** válasza:

Alaplap kézikönyvében BIOS Reset leírást fusd át.

(Általában az alaplapon a kis elem mellett van 3-as tüskesor, amiből 1-2-es rövidre is van zárva, tedd át ezt a kis rövidzárat kikapcsolt állapotban a 2-3-ra pár másodpercre majd vissza, ezután a BIOS beállítások visszaálltak gyári állapotra - ha csak kettős tüskét látsz akkor azt csak rövidre kell zárni pár másodpercre)

2014. júl. 23. 12:04
 2/12 A kérdező kommentje:
Hát a kézikönyv nem tudom hol van de megpróbálom amitmondtál.
2014. júl. 23. 12:18
 3/12 kata kata ***** válasza:
cmos, vagy vedd ki egy pár percre az elemet.
2014. júl. 23. 12:22
 4/12 A kérdező kommentje:
Az a helyzet hogy nem találom az elemet csak valami Dual bios van itt. Két kis chip am fölé az van írva hogy m_bios, b_bios.
2014. júl. 23. 12:40
 5/12 CspCsj ***** válasza:
2014. júl. 23. 12:46
 6/12 kata kata ***** válasza:
Ilyet keressél. [link]
2014. júl. 23. 12:46
 7/12 A kérdező kommentje:
Meg van az elem de mellette csak az a dupla pöcök található mint az előző képnél.
2014. júl. 23. 13:24
 8/12 Lajos54 ***** válasza:

Na hát, akkor nosza rajta, a videón is látható, mit kell tenni! De ha az esetleg nem megy, vedd ki az elemet pár percre, akkor is elfelejt minden buherált beállítást, és visszaáll az alapértékekre.

A tanulság pedig az, hogy a BIOS finomhangolásra, nem pedig kísérletezgetésre való. Még szerencse, hogy a mai gépek már védik magukat. Ezért áll le, mielőtt az indiánok leadnák a füstjeleket... :)

Mottó:

"A számítógép füsttel működik. Mióta az enyémből kijött, nem lehet bekapcsolni"

2014. júl. 23. 13:45
 9/12 A kérdező kommentje:

Most kiadott valamit.

így néz ki:

POST error occurs!

Profile 1) : Default

Sucess Boot Record : Last Know Good

2014. júl. 23. 13:54
 10/12 A kérdező kommentje:
Melyikre kell rámenni?
2014. júl. 23. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!