Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » 10 éves szgépen nincs hang...

10 éves szgépen nincs hang (integrált hangkari), milyen driver kell hozzá?

Figyelt kérdés

2014. júl. 10. 18:14
1 2
 1/13 Vortrex ***** válasza:
Audio
2014. júl. 10. 18:18
 2/13 tabaki ***** válasza:
37 éves nő gyereke beteg. Milyen gyógyszert javasolsz?
2014. júl. 10. 18:29
 3/13 tabaki ***** válasza:
Az "integrált" nem egy gyártónak a neve. A "10 éves szgép" sem annyira pontosan határozza meg a modellt, hogy tippelni lehessen, mit építhettek bele anno. Ha nem trollkodásból tetted föl ezt az elképesztő kérdést, Aida64 programmal vagy egyéb rendszervizsgálóval derítsd fel a hangkártya típusát, modelljét, és a gyártó honlapjáról töltsd le a driverét. Ha ott már nem találod, guglizz utána.
2014. júl. 10. 18:35
 4/13 coopper ***** válasza:

Szia.

Hardverazonositó alapján próbálhatsz drivert keresni (ez tuti módszer, de nem olyan egyszerű ez sem, a sok "driver update" - általában virusos - programok miatt amit az ilyen driveres honlapok megpróbálnak rád erőltetni, illetve ez is mint minden más nagy "üzlet" és nagyon sok a fizetős honlap ) : http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..

Sok sikert.

Üdv.

2014. júl. 10. 20:23
 5/13 A kérdező kommentje:

A nő gyermekének ciánt javaslok, ha a családodból származik.

A 10 éves számítógép és integrált hangkari szöveggel azt próbáltam elérni, hogy képben legyen a segítséget adó, hogy ez egy régi gép és a hangkártya benne egy integrált hangkártya. Szóval nincs külön, a PCI-ba dugva egy hangkártya, hanem az alalapon van egy köbcentiméteres kis fém színű doboz és abból jön ki a 3.5mm-es jack csatlakozó. Ez esetben, ha tévesen használtam az integrált szót, kérlek, javíts ki.

Audio driver? Azt hittem, egy fél millió forintos operatőri kamerát kell a gép aljára ragaszgatni rágókkal és úgy lesz hang. Sose gondoltam volna, hogy audio driver kell. Köszönöm a segítséged! Menj vissza, számold a parketta molekuláit! A miénk 82889234912731-ből áll!

Megtaláltam egyébként. A Realtek szót kerestem. Realtek driver. Régen, a számítógépek 90%-a Realtek drivert használt. Ezért írtam, hogy 10 éves számítógép és integrált hangkártya.

Ez esetben ajánlom, hogy magyarból érettségizz újra, emelt szinten és minimum 80% legyen a cél. Érzem, neked a "kártya" (kari) szó tett be, az alapján Te egy kártyára gondoltál, mint egy magyar kártya. Az intergált szó kijavítását felejtsd el.

2014. júl. 11. 08:35
 6/13 Vortrex ***** válasza:
Ügyes vagy! :)
2014. júl. 11. 09:25
 7/13 tabaki ***** válasza:

Nem szerencsés, hogy pityókásan próbálod meg értelmezni a megjegyzéseket, legalább addig várj, míg újra szimplán nem látod a betűket.

Lehet, hogy feddést érdemlek, amiért harmatos kis lelkem szavára hallgatva megpróbáltam segíteni, de ez a ciános családirtás talán kissé túl van dimenzionálva. Az "integrált" szót kifogástalanul használtad, csak éppen teljesen fölöslegesen, mert ez a semleges információ csak a te számodra jelenti a Realteket. Nekem például van három legalább ennyi idős gépem, de történetesen egyikben sem Realtek kártya van, ezért egyenesen furcsállom ezt az állítólagos 90%-os arányt.

Nyugodtan élcelődj az "audio" válaszon, ez sem feledteti, hogy ez nem bamba hozzámakogás, hanem lezser fricska volt a te képtelenül bugyuta kérdésedre. Miből kellett volna kitalálnunk, hogy csak nem jutott eszedbe egy gyakran használt kártya gyártójának a neve? Hogy mindössze egy szót keresel, ami ott van már a nyelved hegyén, de nem ugrik be?

Sajnos, az utolsó bekezdésedet, kivált a láthatólag megsemmisítő gúnnyal odavetett végső mondatát nem tudom értelmezni. A svungjából úgy tűnik, valakinek nagyon oda akartál sózni vele, de kinek, miért, miféle erkölcsi, intellektuális vagy műveltségbéli alappal, ezt már nem sikerült kiokoskodnom. De mindegy is, ha már csak úgy elszállt az éterbe...

Hogyha egy egyszerű kérdést sem sikerült megfogalmaznod, kár volt terhelned magad egy bonyolult hozzászólással. Van ugyanis erre egy hagyományos, rövid formula, elég lett volna azt idemásolnod:

"Köszönöm a válaszokat!"

2014. júl. 11. 09:40
 8/13 A kérdező kommentje:

:D Aranyos vagy :*

Általános iskolába annó 4 különböző, a családban pedig 6 (különböző) számítógép volt. Ez pont 10 és ebből egy, a családban lévő egyik gépen volt valami más hangkártya driver...bocsánat...szóval amiből kijön a 3.5 mm-es jack csatlakozó, az a fém színű, 1 köbcentiméteres kis doboz driverja. A többi gépen mindenhol (még a mai napig is) a Realtek drivert látom.

Lehet, hogy ez csak az én városomban (megyémben?) van így. Biztosan mások x percet szopnak azzal, hogy az a fostalicska kis audioszolgáltató dobozka mégis miféle-fajta és úgy töltenek le hozzá drivert. REALTEKET! ...

Ha olyan kérdést teszek fel, hogy melyik az a szó, ami a ??? drivert jelenti, mert nincs hang a gépen...nos, Én az ilyen kérdést feltevőket hagyom. Nem válaszolok Nekik. S egyébként biztosan van más driver is, ami kezeli az ilyen egyszerű ??? (fém színű kis doboz)-t. Arra lettem volna kíváncsi.

Senkinek sem állt szándékomba odasózni. Vortrexről azt gondolom, hogy 12 éves. Játszon. A parkettálval mondjuk. Kiskoromban nekem is mondtak ilyen bugyutaságokat. Vagy nevettem rajta vagy nekiálltam a dolognak :D :\

Köszönöm a válaszokat egyébként, van, ami hasznos is.

2014. júl. 11. 11:36
 9/13 Vortrex ***** válasza:
60%
Akkor lettél volna ilyen bőbeszédű, amikor a kérdést feltetted, talán akkor nem kaptál volna rá hülye válaszokat :'D
2014. júl. 11. 12:02
 10/13 tabaki ***** válasza:
Céloztam rá, hogy várj, amíg tisztul a köd... nem egészen arra gondoltam, hogy az egyik marhaságot okvetlenül egy hasonló súlyú másikkal kell helyettesíteni a kérdésben, inkább valami célirányosabb fogalmazásra, mondjuk: "Milyen típusú integrált hangkártyát használtak leggyakrabban a 10 éve gyártott számítógépekben?". Ez ugyebár a te szájad íze szerint való (vagyis mélységesen eltitkolod, mit akarsz tulajdonképpen), mégis van esélye a használható válasznak.
2014. júl. 11. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!