Az iTunes Match előfizetés korlátlan zenehallgatást eszközöl?
Tehát ha egy számnál ott van az ára de még nincs előfizetésem akkor a számot meg kell venni eddig stimt.
De ha van előfizetésem ott van az ára megveszem azt az 1 db számot akkor azt később behajtják rajtam? Vagy úgy működik mint a google play,hogy ameddig van előfizetésem addig tudom hallgatni a zenét.
Nem nem, a match teljesen más.
Ugy működik, hogy az előfizetésért csak a saját meglévő zenéidet hallgathatod az összes készülékeden, az apple tárolja őket cloudban.
Tehát ha van egy albumod amit beszereztél akármilyen forrásból, és ha az az album megvan az itunes storeban is akkor ág albumot azonnal elérheted a készulékeiden a felhőből. Ha applenek nincs meg az album akkor előbb feltölti az itunes es utána érheted el cloudból.
Tehát ezért a pénzért az apple csak tárolja a zenéidet.
Ha véletlen illegális forrásból szereztél be egy albumot ( de ugye ilyet senki nem tesz) azt is match-eli az itunes és utána akar le is törölheted, majd letöltheted itunesből és lám, lesz egy teljesen legális másolatod.
Remelem érthetően írtam le. :)
Köszi a választ :)
Közben azért kísérleteztem 2 számot megvettem de a számlámon nem láttam mozgást...egyenlőre.
Esetleg nem tudod,hogy hol tudom visszatéríteni az összeget ha lehetséges. Mert akkor ilyen szempontból a google play jobb hiába kisebb a kínálata.
Ott van a spotify az korlátlan zenehallgatást tesz lehetővé. Akár ingyen is reklámokkal, de van prémium csomagja is.
Persze a kérdés, hogy eleve online akarod-e hallgatni, vagy fontos, hogy offline legyen. Bár úgy tudom, hogy a spotifyben a prémiummal le is lehet tölteni a zenéket. Nekem megfelel az ingyenes is.
Nézd meg azt is.
Amúgy az iTunes Match 25EUR/év a google play 10dodo/hó a spotify meg 5dodo/hó. Megnéztem a spotify prémiumban lehet letölteni és offline hallgatni.
Szóval ebből a háromból a Match a legolcsóbb. Nem tudom, hogy miért írtad, hogy a google play olcsóbb.
Amúgy te azt értetted félre, hogy a matchnál nem kell megvenni a számokat az iTunes-ból, hanem ha van mondjuk egy rakás zene a gépeden (az lényegtelen, hogy milyen forrásból vannak), akkor azt legálissá teszed azzal, hogy előfizetsz a Matchra.
Tehát nem kell megvenned a számot meg még a Matchra is fizetni.
A visszatérítésről meg nézd meg az apple.hu honlapját. Van ingyenes telefonszámuk azon is érdeklődhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!