Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szerintetek jól érzem ha azt...

Szerintetek jól érzem ha azt érzem hogy a 32 bites oprendszerek szépen, lassan kimennek a divatból?

Figyelt kérdés

Úgy értem manapság már egy gépet se nagyon látni hogy 4 gb nél kevesebb rammal árulnának, jó vannak még de egyre kevesebb, aki asztali gépet is vesz abban is 4-6-8 gb ramot tesz vagy tetet...

Szerintetek? ti erre mit mondtok? vagy nektek mi a véleményetek, meglátásotok erről?

2014. júl. 5. 10:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy a szamitastechnika nem csak az asztali gepekbol all. Embedded rendszerekben, ahol 1G memoria mar soknak szamit, teljesen felesleges a 64 bit hasznalata. Egy NAS pl. vigan elzorog 32 biten is, mint ahogy mondjuk egy tablet vagy okostelefon is. Irodai kornyezetben sem muszaj 4-8 G memoria, oda is siman jo a 32 bites rendszer.

Tagitsd a latokorodet, a PC nem csak a jatekrol szol.

2014. júl. 5. 10:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Pár évig még telefonokban, nagyon sokáig minden vezérlő elektronikában 32bit vagy annál kevesebb lesz.
2014. júl. 5. 10:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha szigorúan csak a PC-ket nézzük, akkor a 4GB ram már tényleg nem számít soknak, bár ott komolyabb programok eddig is sokkal többet kívántak meg.

De ahogy fentebb írták, irodai környezetben nem hogy kevesebb ram, de 5+ éves gépek is elvannak, és telefonok/tabletek sem igényelnek még ennyit.

Meg ez nem divat, hanem fejlődés, még ha mesterségesen generált is.

2014. júl. 5. 10:52
 4/9 A kérdező kommentje:
bocsi, az kimaradt, én az otthoni, vagy akár irodai célra vett, gyártott gépekre gondolok, aruházakban is meg webshopokban is a netbookok kivételével alig van vagyis alig látok olyat amiben 2 giga lenne... szinte mindegyik 4 gigától indul...
2014. júl. 5. 11:03
 5/9 A kérdező kommentje:
1. én azt jól tudom hogy nem csak a játékról szól de nézz meg egy webshopot, ahol pl notebookok vannak, szinte mindegyik 4 gb rammal van
2014. júl. 5. 11:05
 6/9 anonim ***** válasza:

#5: Eladási szempontból ez a legjobb kiépítés, hiszen így 32 bites oprendszer esetén lesz min. 3 GB-od, de lehetőséged van 64 bites rendszert is telepíteni a gépre és akkor megkapod a plusz 1 GB-ot is.

Egyébiránt én egyáltalán nem érzem, hogy annyira hanyatlásnak indultak volna a 32 bites rendszerek. Gondolj bele, a 64 bites architektúrák és oprendszerek már több mint 1 évtizede léteznek, ennek ellenére a mai napig tartják magukat a 32 bites oprendszerek. Márpedig 10 év a számítástechnikában - figyelembe véve a technikai fejlődés tempóját - óriási időtávlatot jelent.

2014. júl. 5. 12:08
 7/9 anonim ***** válasza:
4 Gb ramhoz nem jó 32 bites rendszer... Nem fogod tudni vele kihasználni, mert ott van még a videokártya is..
2014. júl. 6. 00:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Mert ez a már említett "fejlődés" miatt van.

Újonnan azért már elég szűk keresztmetszet a 2GB ram, bár valójában irodai, és otthoni célokra tökéletesen elég lenne.

De itt több szempontot is kell nézni.

Pár éve viszonylag olcsó gépeket lehetett venni, nagy teljesítménnyel. Kb bagóért volt i3-as, meg a RAM-ok ára is nagyon alacsony volt, így olcsón sokat pakoltak bele, és ugye a buta vásárló meg meg is veszi rögtön.

Manapság is megvan ez a szempont, bár a memóriák drágák lettek. De pl olcsóbb gépekbe még mindig akad hogy csak 2GB kerül.

Na meg ugye ahogy írták, az integrált videókártyák is elveszik a részüket.

Bár nem értem mi ebben olyan furcsa, mivel minden más fejlődött, így RAM-ból is több kell.

2014. júl. 6. 08:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát nekem pl. 4 Gb ram nagyon kevés, és anyám gépe "otthoni felhasználású" Win8-as, 2 Gb RAM kevés volt hozzá mert lassú volt az egész már a youtube 1080P videókhoz... raktam bele még 2-t, így már jó volt, szóval otthonra is kell a 4Gb... Nagyon kevés az olyan ember akinek elég lenne 2 Gb ram.
2014. júl. 6. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!