Meg lehet oldani azt excelben, hogy azonnal frissítse a sorba rendezést, ha az egyik értéket, ami szerint rendezve van megváltoztatom?
Pl van ez a táblázat(,ami most nem tartalmaz oszlopfejlécet).:
A 2
B 3
C 1
Ha ezt rendezem a második oszlop szerint növekvőbe:
C 1
A 2
B 3
De én ha átírom mondjuk A értékét 4-re, akkor újra rendezni kell, ha azt akarom, hogy sorba legyen, de én azt szeretném, hogy az érték átírásával automatikusan rendezze. Ez lehetséges?
Meg lehet oldani, de bele kell piszkálni a programozós részébe. Röviden leírom, és próbálkozz:
- excelbe nyomsz egy ALT+F11-et, ekkor bejön a VisualBasic felület
- itt bal oldalon 2x katt a munkafüzeted nevére, ekkor bejön egy üres lap
- az üres lapra másold be ezt:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Not Intersect(Target, Range("B:B")) Is Nothing Then
Range("B1").Sort Key1:=Range("B2"), _
Order1:=xlAscending, Header:=xlYes, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, _
Orientation:=xlTopToBottom
End If
End Sub
- jobb fent X-el bezárod a VisualBasic ablakot, és kész is vagy
Ez a kód azt csinálja, hogy ha változást észlel a munkafüzeten, akkor a B oszlopot növekvő sorba rendezi (természetesen kibővített rendezéssel).
Ha módosítani akarod, és más oszlopot szeretnél, akkor értelemszerűen ahol B van, azt átírod másra.
Én se értek nagyon a makrókhoz, csak programoztam már, és így egyszerűbb a dolgom :D
Ha csökkenő sorrendbe akarod tenni, abban az esetben így fog kinézni a kód:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Not Intersect(Target, Range("B:B")) Is Nothing Then
Range("B1").Sort Key1:=Range("B2"), _
Order1:=xlDescending, Header:=xlNo, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, _
Orientation:=xlTopToBottom
End If
End Sub
Annyi változott, hogy az Ascending (=növekvő) át lett írva Descending (=csökkenő)re, és a Header étékét módosítottam xlNo-ra, hogy az 1. sort is rendezze, ne nézze fejlécnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!