Ismertek hatékony vírusirtó programokat?
Eddig 4 vírusirtót használtam, a Malwarebytes Anti-Malware, a Spybot, a Spyware Terminator és az ESET Smart Security 4 vírusirtókat, de úgy látom, ezek nem képesek megfelelő védelmet nyújtani a számítógépemnek, mert az utóbbi időben már soha nem találnak vírust, pedig biztos, hogy fertőzött a gépem, mert akadoznak a progik, szaggat a flashplayer és minden ok nélkül bezáródnak a böngészők.
A Spybotot ráadásul törölnöm kellett, mert nem volt hajlandó frissíteni és mindig azt írta, hogy nincs kémprogi a gépen, pedig még CCleaner is talált egy csomót.
Próbáltam az AVG, az Avast, az Avira és a Norton Antivirus programokat is, de azok se találtak semmit.
Ismertek hatékony spyware-írtókat és antivírusokat, amik képesek megtalálni és semlegesíteni a kártevőket?
Ez nem így működik, mert nem lehetséges olyan programot írni, ami gondolkodni tud. Ezzel szemben a vírusok írói gondolkodnak, és úgy tervezik a vírusokat, hogy túljárjanak a vírusirtók "eszén".
Az AV szoftverek ismert vírusokat tudnak adatbázisuk alapján felismerni, és kikapcsolni. Az okozott károkat helyreállítani már nem.
Az egyetlen hatékony védekezés a körültekintő használat, fertőzés esetén pedig a teljes újratelepítés. Egy jobb rootkitnek egy vírusirtó meg se kottyan.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Őszintén szólva én is attól tartok, hogy kifogtam egy durva rootkitet és nem marad más, mint az újratelepítés. Lehet, hogy beszerzek egy raklapnyi DVD-t, aztán mehet a mentegetés.
A NOD32-t meg fogom nézni, egy próbát megér.
A gépem sajnos nekem is elég régi, de folyton frissítem és csak remélni tudom, hogy ez elég ahhoz, hogy ne omoljon össze az oprendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!