Milyen videó szerkesztőt ajánlotok ilyen célokhoz? (ha lehet ingyenest)
Hm, bocsánat, hogy eltűntem, kissé be voltam havazva, és nem vettem észre, hogy közben írtál. A videószerkesztőre a kép szempontjából nincs szükséged, csak a hang miatt. Ennek a kérdezőnek leírtam, hogyan tudod a nagy videót betenni háttérnek:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..
Neked természetesen nem egy átlátszó PNG-t kell beraknod, hanem egy megfelelő arányú téglalapot. Az anyaga legyen fehér színű, és ami fontosabb, SHADELESS, hogy a kép árnyékmentesen, a saját színeiben látsszon. Ezután textúraként kérjél egy Image or Movie mintát, és az Open gombbal tallózd be a kis videót. A program beolvasáskor a végére áll, ezért a lentebbi beállításokat változtasd meg a következőképpen: Nyomd meg a Match Movie Length gombot, ez megállapítja, hogy milyen hosszú a videó, és az Offsetet állítsd nullára, hogy az az elejéről kezdje vetíteni.
A többi beállítás maradhat. Ha a Kamera és a videó tulajdonságait a linkek szerint beállítottad (szükség esetén a hangot is hozzáadtad a Video Sequence Editorban), csak le kell renderelni. A téglalapot tetszés szerint tologathatod ide-oda, vagy méretezheted át, a videó-minta igazodik hozzá.
Köszönöm szépen a választ!
ui.: bocs én sem vettem idáig észre a választ.
Számomra azóta kiderült örvendetes hír, hogy a File->Import->Images as Planes funkció okosabb, mint képzeltem: Közvetlenül is hozhatsz be vele mozgóképet egy lapon. Tehát megteheted, hogy ugyanúgy, mint ahogy a másik kérdezőnek a PNG-kép esetén elmeséltem, egy videót hívsz be, és az, mindössze a hosszának a fentebb említett egy gombnyomásos beállítása és a Shadeless bekapcsolása után tökéletesen működik. Bravó, Blender!
Én más célra ugyan, de az itt bemutatott öregített intróban használtam fel a lehetőséget:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!