Sony Vegas renderelés segítség?
Adott egy 45 perces videó, amit a kamera 2GB-os fájlokba tömörítve vett fel. Ezeket összeraktam Vegas-ba, de egyszerűen nem tudom hogy rendereljem le, mert kb. 40-70GB-os fájlokat kreál a gépem?!
.avi fájlt próbálok írni, hogy akinek készül rögötn tudja nézni.
7GB-ba kellene belesürítenem, de már feladom...hiába állítom lejjebb a frame rate-et és a a felbontást, de még nagyobb fájlokat csinál...
Tudna valaki segíteni?
az avi egy kontéren! (kvázi doboz)
az, hogy mi alapján pakolod bele a tartalmat és mennyire tömöríted az a kodektől és a beállításaitól függ. avihoz választhatsz mondjuk xvid kodeket. ha tömörítetlenül tárolod akkor elég nagy fájlok keletkezhetnek, HD videók esetén akár a 2-300GB is előfordulhat, vagy még több
ez talán segíthet:
ha h264-el vagy mpeg-2vel tömöríted azt is le tudja majd játszani. próbálj ki több kodeket is és amelyik megfelelő minőséget és méretet produkál azt használd :)
pontos paraméterek most nincsenek előttem, én premier pro-t használok, de a lényeg ugyanaz :)
én így használom(kezdő szinten vagyok)
1.: x264 kodek install (ha 64bites win van akkor azt): [link]
renderelési beállítások(ez az 1920x1080 as beállítás):
ha 1280x720-at akarsz, akkor 2. kép frame size: 1280x720-ra, és 3.kép ratefactor 27.0-ra (minél kisebb a szám annál jobb minőség(nagyobb méret)) nekem ezzek jöttek be
a többi paraméter az kb jó lehet.
tehát h264-hez->
mp4, mov, mkv konténer "illik"
személy szerint mp4-et választanék aac hanggal. ezt le fogja játszani minden, sőt még a youtube is jobban szereti
Letöltöttem, futtatnám, de semmi, egy ablak beugrik egy pillanatra, majd eltűnik, aztán semmi.
h264-et nem tudok beállítani. :(
Viszont sikerült MP4-ben korrekt (3,5GB) méretű fájlt csinálni HD-ben, de kicsit lassú (szaggat). Hol tudok állítani a képkockák számán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!