Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik operációs rendszer...

Stark2000 kérdése:

Melyik operációs rendszer jobb? Windows 7 Ultimate 64 bit vagy Windows 8.1 64 bit?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy a 8.1 optimalizáltabb és korszerűbb is, de nem tudom melyik lenne jobb választás (játék gépre lesz)?!

2014. máj. 25. 16:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

#10 "a win7 ultimatet még anno sikerült megvenni 20.000Ft ért, szóval az eredeti."

én elolvastam végig...

és telepítéskor valóban nem kér, utána viszont jó lenne 30 napnál tovább is használni. ha pedig van egy EREDETI kulcs, akkor meg minek törjön egy lebutított verziót?

2014. máj. 25. 17:42
 12/19 anonim ***** válasza:
egyébként értem a segítő szándékot és igazad van, a cfg kitörlésével minden verzió elérhető lesz. ez sok esetben hasznos (pl ha van egy netbook is amihez van starter kulcs akkor nem kell két cd-vel bűvészkedni, egy pendrivera lehet csinálni olyan telepítőt ami minden géphez jó)
2014. máj. 25. 17:45
 13/19 anonim ***** válasza:
Értem. Következő probléma: 20k-ért max. OEM windows-t kapott. Hacsak nem bontatlan, akkor nem lehet áttenni másik gépre. Aktiválhatja az "eredeti" kulccsal, akkor is pont annyira lesz legális, mintha daz loaderrel vagy MTK-val aktiválta volna.
2014. máj. 25. 17:51
 14/19 anonim ***** válasza:
Ez már szőrszálhasogatás a javából! :) Egyébként az OEM azt tiltja csak, hogy több gépre feltelepítsd. Ha a régi gépen már nem használja a rendszert, csak az újon akkor viszont legális. Ugyanis az alkatrész cserét (beleértve az alaplapot is) engedélyezi az EULA tudomásom szerint. Tehát ez esetben ő "csak" alaplapot, procit, videokártyát és memóriát cserélt a gépében ha úgy vesszük... Nem több gépen használja, hanem a gépét fejlesztette.
2014. máj. 25. 18:09
 15/19 anonim ***** válasza:
Helyesbítek, az alaplap cserét nem engedélyezi, viszont azt hiszem erre is van megoldás. De ez már rég nem lényeg... :)
2014. máj. 25. 18:13
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Valamiért az emberek hajlamosak csak a letöltött/feltört változatot illegálisnak tekinteni, a licenc megszegését nem. Pedig jogilag ugyanaz, és ez nem szőrszálhasogatás. Az a szőrszálhasogatás, ha ragaszkodik valaki az ilyen "látszólag legális" rendszerhez ahelyett, hogy akkor már használna olyat, amilyet szeretne, és nem kéne az alkatrészcserével és hasonló esetekkel felmerülő újraaktiválás, kód feketelistázása stb. miatt aggódnia. Tulajdonképpen a bort ivás és vizet prédikálás klasszikus esete...
2014. máj. 25. 18:45
 17/19 anonim ***** válasza:
#16 értelek én. és nem azért vagyok a "látszólag legális" rendszer mellett mert szent lennék, csak igyekszik az ember megtalálni a kiskapukat. nincs olyan ember akinek teljesen makulátlan lenne a gépén minden (ha más nem, youtuberól biztos letöltött 1-2 zenét.) viszont ahogy a nagy cégek is, így a kisember is próbál "tisztességes" maradni, még ha mindenki pontosan tudja a másikról hogy nem az akkor is :)
2014. máj. 25. 19:33
 18/19 A kérdező kommentje:

#13. Nem tudom miben különbözik az OEM windows a simától, de most valahogy nem is érdekel. Minden esetre 20k ért még baráti körön keresztül sikerült megszerezni, ugyanis számítástechnikai boltból valaki fél áron is tud hozni dolgokat, pl. op.rendszert! :) Az eredeti ára azt hiszem 50-55k volt, én pedig emlegettem hogy kellene egy eredeti rendszer a gépemnek, mert akkoriban cseszte a számat az hogy minden hónapban rinyál valamiért a tört. Egyébként kulcsot kaptam hozzá, és ebben a gépben már volt egyszer alaplap csere, és az előtti lapon is már volt aktiválva a kulcs, meg ezen is, de nem írt eddig ki problémát, boldogan elmegy így is.

Úgy a #14-es válaszolótól nem értem a dolgokat, ennyire nem értek a lovakhoz. De ha az alaplap csere után engedélyezte a telepítést, kulcsot ugyan úgy kért és el is fogadta plusz most is szépen működik, akkor szerintem most sem fog érte panaszkodni. (Csak hogy tiszta legyen: A lap csere azért volt, mert a lapom megadta magát a processzorral együtt egy nyári vihar közben, köszönhetően ezt a remek (mára már kicserélt) tápegységemnek! Ha most is kisül az XFX PRO 550-el a lap, akkor viszont mérges leszek.. :) )

Amúgy teljesen legális windowst nem akarok, mert ha valami galiba ütne be és nem sikerül felrakni a win7 ultimatet, akkor mindenképpen kitalálok valamit illegális rendszerért, mert én még egyszer nem adok ki pénzt eredeti op.rendszer ért! (Már csak a fizetésem miatt se!) Szóval azért én sem vagyok egy pénzes zsák. :)

Kicsit sajnálom is a pénzt az ilyenekre, ha a szerződés ennyire szigorú, hogy már lap cserekor is illegálisnak számít a rendszer.. Kicsit szerintem igazságtalan, és így kb. 10 évente lehetne több ezer forintot kidobni operációs rendszerért, csak azért, mert a foglalat és az alaplap elavult. Szerencse hogy azt nem nézi, mikor veszek bele + ramot, de komolyan...

2014. máj. 25. 20:09
 19/19 Jack Alvin ***** válasza:

8.1

A W7U munkára jobb.

2014. jún. 19. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!