Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik Linux használati...

Melyik Linux használati útmutatóval?

Figyelt kérdés

Millió Windowst telepitettem már, most az egyik régi gépre tennék Linuxot.

9 éves Gateway laptop, MT6460 mobil proci, 1.3 giga elérhető rendszermemória (DDR2 800).

Azt szeretném, ha minél kisebb erőforrásigényű rendszer lenne rajta, hogy minél gyorsabb legyen, mert az XP-vel már elég lassú.

Főleg filmézésre lesz használva (nagy felbontású 2. monitorral), plusz internet és memóriazabáló Photoshop.

Ezek alapján melyiket ajánljátok, amihez jó telepitési és használati útmutatók is vannak?

2014. máj. 1. 21:38
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Fut, de nem jelenik meg az ikon a jobb alsó sarokban.
2014. máj. 7. 10:31
 22/26 Tom Benko ***** válasza:
Nekem akkor csinált ilyet, amikor nem volt a kiválasztott ikonkészletben az appletnek ikon. Próbálj másik készletet, vagy másold be egy másikból az illetékes ikont.
2014. máj. 7. 20:34
 23/26 A kérdező kommentje:

Azaz, meg van oldva!

Amúgy vannak azért itt is fura dolgok. Lefagyások rendszeresek, különösen a fájlkezelő és a firefox szeret összeomlani, utoljára a win 95 korában volt enyire instabil a gépem. VGA hardvergyorsitás még mindig nem megy, próbáltam több drivert is, már 2x újra is kellett telepitenem az egész rendszert (úgy összeb...tam), de még mindig nem megy, töredezik a kép a videók alatt.

Beágyazott videókat vagy lejátszik vagy nem, Chromium böngészőben meg nem megy a billentyűzet...

A rendszer sebességével nincs baj, de lehet, hogy mégis túl öreg már a linuxnak ez a vas, és nincsenek megfelelő driverek? Mert magam sem találtam jobb drivert, mint amit ő letölt, de mégse jó. A többi drivert meg még meg se néztem, mert csak a kép az, ami nagyon szemet szúr, hogy sz@r.

2014. máj. 8. 17:24
 24/26 Tom Benko ***** válasza:
LXDE? Az sajnos hajlamos ilyet csinálni. A rendszer viszont ritkán fagy meg. Ha úgy tűnik, akkor válts konzolra, és nézd meg, mi is történt. Milyen VGA?
2014. máj. 8. 20:43
 25/26 A kérdező kommentje:

Hogy nézzem meg, mi történt?

VGA: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS482M [Mobility Radeon Xpress 200]

2014. máj. 9. 17:43
 26/26 Tom Benko ***** válasza:
Ctrl-Alt-Fn és ott a futó processzeket nézd meg, illetve elolvashatod a logokat is (/var/log könyvtárban szoktak lenni). ATI-hoz Catalyst vagy a saját prop. driver javasolt. Utóbbi a gyártó honlapján általában ott van.
2014. máj. 10. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!