Melyik Linux használati útmutatóval?
Millió Windowst telepitettem már, most az egyik régi gépre tennék Linuxot.
9 éves Gateway laptop, MT6460 mobil proci, 1.3 giga elérhető rendszermemória (DDR2 800).
Azt szeretném, ha minél kisebb erőforrásigényű rendszer lenne rajta, hogy minél gyorsabb legyen, mert az XP-vel már elég lassú.
Főleg filmézésre lesz használva (nagy felbontású 2. monitorral), plusz internet és memóriazabáló Photoshop.
Ezek alapján melyiket ajánljátok, amihez jó telepitési és használati útmutatók is vannak?
Kérdeztem a mobilnetem szolgáltatóját, hogy tudnám munkára birni a cuccot linuxban, azt mondták sehogy. Ma beállitottam a network managerben, és már megy is gond nélkül... Imádom a Linuxot! :-)
Még annyit, hogy kicsit idegesitő, hogy kattintás után nem változik meg a mutató, mondjuk homokórára, jelezvén hgy dolgozik a gép, hanem marad minden ugyanolyan, aztán vagy megnyilik az ablak vagy nem (ha nem elég gyorsan kattintottam). Erre van valami orvoslat?
Köszönöm mindenkiek a választ, eddig is sokat segitettetek.
Kicsit bővebben kifejtenéd, hogyan kereshetek a repókban, ill hogyan installálhatok arról az oldalról?
Találtam 1 jót azt irja "Donwload and uncompress it under ~/.icons" De nekem ez kinai. Hogy installáljam?
OK, még 2 utolsó probléma.
Az elérhető hálózatok kijelzője egyszer csak eltűnt. Az nm-applet még szerepel a Default app for LXSession/ Autostartban, mégse jelenik meg.
Bootoláskor kiirja a gép, hogy a vga gyorsitás failed, mert nem tudta betölteni a radeon r300-cp.bn firmwaret. Ezt hogy orvosoljam? Már próbáltam frissiteni meg drivert letölteni hozzá, de eddig nem sikerült rendbe hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!