Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik Linux használati...

Melyik Linux használati útmutatóval?

Figyelt kérdés

Millió Windowst telepitettem már, most az egyik régi gépre tennék Linuxot.

9 éves Gateway laptop, MT6460 mobil proci, 1.3 giga elérhető rendszermemória (DDR2 800).

Azt szeretném, ha minél kisebb erőforrásigényű rendszer lenne rajta, hogy minél gyorsabb legyen, mert az XP-vel már elég lassú.

Főleg filmézésre lesz használva (nagy felbontású 2. monitorral), plusz internet és memóriazabáló Photoshop.

Ezek alapján melyiket ajánljátok, amihez jó telepitési és használati útmutatók is vannak?

2014. máj. 1. 21:38
1 2 3
 11/26 Tom Benko ***** válasza:
Samba, a mobilnetet meg a networkmanager kezeli. Esetleg módot kell rajta váltani, nézd meg az archwikit ez ügyben.
2014. máj. 4. 13:36
 12/26 A kérdező kommentje:

Kérdeztem a mobilnetem szolgáltatóját, hogy tudnám munkára birni a cuccot linuxban, azt mondták sehogy. Ma beállitottam a network managerben, és már megy is gond nélkül... Imádom a Linuxot! :-)

Még annyit, hogy kicsit idegesitő, hogy kattintás után nem változik meg a mutató, mondjuk homokórára, jelezvén hgy dolgozik a gép, hanem marad minden ugyanolyan, aztán vagy megnyilik az ablak vagy nem (ha nem elég gyorsan kattintottam). Erre van valami orvoslat?

Köszönöm mindenkiek a választ, eddig is sokat segitettetek.

2014. máj. 5. 21:48
 13/26 anonim ***** válasza:
Talán kicsit hiányosnak, fapadosnak tűnhet, de hiszen éppen ez az LDXE lényege. Ezek az apró, hiányzó dolgok összeadódnak, és ettől lesz a rendszer gyors lassú gépeken is. Érdemes ezt észben tartva egyszerűen hozzászokni, mert a sebességnek ára van. Ha pedig "komolyabb" kell, akkor még mindig ott a lehetőség mást kipróbálni. Az XFCE talán a következő, ami már többet fogyaszt, lassabb, több csilivili van benne, de még mindig gyorsabb, mint a "nagyágyúk", a Gnome vagy a KDE. Esetleg még a Mate lehet az, amit érdemes lehet megpróbálnod, mert az is viszonylag gyors, a régi öreg Gnome2 alapjaiból épült.
2014. máj. 6. 00:40
 14/26 Tom Benko ***** válasza:
Válassz másik mutatótémát. Kereshetsz a repókban is, de direktben vannak kigyűjtve a box-look.org oldalon is.
2014. máj. 6. 08:46
 15/26 A kérdező kommentje:

Kicsit bővebben kifejtenéd, hogyan kereshetek a repókban, ill hogyan installálhatok arról az oldalról?

Találtam 1 jót azt irja "Donwload and uncompress it under ~/.icons" De nekem ez kinai. Hogy installáljam?

2014. máj. 6. 09:48
 16/26 anonim ***** válasza:
Úgy sehogy. Menü -> System tools -> Synaptic package manager. Innen telepíts cuccokat. Van kereső, meg lehet találni bármit.
2014. máj. 6. 10:12
 17/26 A kérdező kommentje:
OK, találtam, telepitettem, újra is inditottam, nem történt semmi. Hol találom meg a témákat, amiből választhatok?
2014. máj. 6. 13:44
 18/26 anonim ***** válasza:
Nézz szét a beállítások között. Ha jól emlékszem, van egy openbox configuration, amivel az ablakkeretek stílusát állíthatod, meg van egy desktop properties vagy customize look and feel, vagy hasonló, amivel meg az ablakkereten belüli dolgokat. Kicsit önállóbban, neked ott van az orrod előtt, én meg csak emlékezetből mondom ezeket.
2014. máj. 6. 13:56
 19/26 A kérdező kommentje:

OK, még 2 utolsó probléma.

Az elérhető hálózatok kijelzője egyszer csak eltűnt. Az nm-applet még szerepel a Default app for LXSession/ Autostartban, mégse jelenik meg.

Bootoláskor kiirja a gép, hogy a vga gyorsitás failed, mert nem tudta betölteni a radeon r300-cp.bn firmwaret. Ezt hogy orvosoljam? Már próbáltam frissiteni meg drivert letölteni hozzá, de eddig nem sikerült rendbe hozni.

2014. máj. 6. 16:52
 20/26 Tom Benko ***** válasza:
Az nm-applet fut-e? Program menedzser megmondja, de még biztosabb a ps ux | grep nm-applet parancs kiadása.
2014. máj. 7. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!