Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik linux, és honnan?

Melyik linux, és honnan?

Figyelt kérdés
Egy teljesen számítástechnikai analfabéta vagyok. Az xp-t tudtam használni, de persze én is megszívtam. Egy hozzá értő embert keresek, aki segítene eligazodni a linux-ban, hogy most mit kell letölteni, hogy kell telepíteni, stb. A gépet szinte csak online filmnézésre használjuk, levelezésre, meg szöveg szerkesztésre. Van néhány program, amit tudok használni, de az mind Windows-os. Bárki, akinek lenne türelme, az légy szíves írjon. Köszönöm.

2014. ápr. 26. 13:42
 1/10 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem az, hogy valaki számítógépes analfabétának vallja magát, még nem mentesíti a Google használata alól. Mondjuk úgy, hogy ha az nem megy, akkor inkább ne is nyúljon számítógéphez...
2014. ápr. 26. 14:06
 2/10 anonim ***** válasza:

#1 +1.

Ugyanakkor:

1. Mit jelentene az, hogy megszívtad az xp-vel? Fogadjunk, hogy eddig sem volt frissítve. Különben is, kitm érdekel, vírusirtók 2017-ig támogatják.

2.Google tényleg van, és ház-használni kéen, ha nem szereted, ott a bing meg a yahoo.

3. Számítógépből analfabétáknak egy Linux a legutolsó esetben sem ajánlott. Nem nem és nem. Inkább menj be a sarki boltba és kérj egy Win7 telepítést 5000ért, nekem is úgy van. Lekalózkodni nem akartam, az meg nem érdekel, ők hogyan rakták rá,a frissítések mennek.

4.Senkinek nem lesz türelme az átlagfelhasználói szint alatt levelezgetni.

5.Ha nagyon kéne a linux, mert nem tudsz nélküle élni, akkor meg szakembert hívj, hogy telepítse...

6.OpenOffice.

2014. ápr. 26. 14:11
 3/10 anonim ***** válasza:

Egy Linux Mint talán jó indítás lenne.

Persze az alapszint mókás jószág: megtalálni a hivatalos oldalt, ott letöltés szekció, 32 vagy 64 bites iso, torrent vagy mirror, iso kiírása újraírhatóra vagy pendrive és unetbootin két kattintás, aztán biosban bootsorrend állítás, hogy elinduljon a telepítő, és live rendszerből partícionálás... A telepítés maga a legegyszerűbb, ezek a kis részfeladatok szoktak elsőre soknak tűnni.

2014. ápr. 26. 14:27
 4/10 anonim ***** válasza:
60%
Manjaro xfce. Beírod a google-ba.
2014. ápr. 26. 18:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor, kérlek, tedd te is azt. Ha külföldön vagy, nyilván elég fluent módon beszélheted a nyelvet tehát ez nem lehet gond. Azonban: 32/64 bit google keresés. Egen. Lépzeld el, a linux telepítésének minden lépése le van írva, részletesen. Ha nem tudod, 32 vagy 64 legyen-e, hát beírod. Linux 64 or 32 bit . Problem? Ugyan már.
2014. ápr. 26. 19:49
 6/10 A kérdező kommentje:
Következő kérdés. Begyakoroltam az xp telepítését. Van egy telepítő cd-m, meg pendrivén minden program (videokártya, hangkártya, stb.) ezeket fel is tudom tenni xp-hez. Most új programokat kell levadásznom a linuxhoz? A nyelvtudásról meg csak annyit, hogy még magyarul sem tudok ebben a témában beszélni, akkor hogy tegyem idegen nyelven. De mielőtt elkezdenél a nyelvről nagyképűsködni, bármikor értekezek veled idegen nyelven egy élelmiszer gyár mindennapi kiszolgálásáról. Akár folyékonyan is. De a számítógép ott is csak felhasználói szinten van. A szövegszerkesztővel meg nem hinném hogy sokra megyek egy operációs rendszernél.
2014. ápr. 26. 21:02
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy miből gondolod, hogy a google külföldről nem találja meg a magyar nyelvű oldalakat...

Válasz a kérdésre: A linuxba szépen be vannak építve a driverek, azaz jó esetben egy darabot se kell telepítened. A programokat meg a szintén beépített csomagkezelőből telepíted. Mint pl. egy telefonon (play store), csak minden ingyenes lehúzás helyett.

2014. ápr. 26. 21:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Már előttem említették a Linux Mint-et, kezdésnek én is azt tenném fel. Linux alatt a windows-os programokat elfelejtheted, nem működnek rajta, a két rendszer eléggé eltér egymástól. Ha sikerült Xp-t telepítened akkor a Linux Mint is menni fog, egyáltalán nem bonyolult, ha jól emlékszem még leírás is van az oldalán (magyar). Viszont egy két anyázás majd biztosan lesz, mert ez vagy az nem működik majd elsőre. A Mint-ekben van beépített szövegszerkesztő, mondjuk sokan panaszkodnak arra, hogy nem mindig kompatibilis a word szövegszerkesztővel, mondjuk én egyiket se használom, ezt csak hallomásból tudom.
2014. ápr. 27. 08:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Azt nem említettük asszem (tl/dr), hogy a mai, modern linux disztrók live cd-n (vagy dvd, részletkérdés) jönnek, azaz elindul egy teljes értékű rendszer, kipróbálod meg minden, és ha úgy látod, klatty a telepítés ikonra. Érdemes megjegyezni, hogy windows mellé telepítés előtt lesz egy meccs a gparteddel, ha szükséges, szívesen részletezem.
2014. ápr. 27. 09:57
 10/10 Tom Benko ***** válasza:
Határozottan javaslom a Manjarot, szerintem az egyik legfelhasználóbarátabb disztró.
2014. ápr. 27. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!