Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Hamachi tényleg káros a gépre?

A Hamachi tényleg káros a gépre?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömtől azt hallottam , hogy a fent említett program " káros , veszélyes " a számítógépre nézve . Ez igaz ?

Tényleg bejöhet rajta valamilyen vírus?

2014. ápr. 24. 23:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Sok embernek nincs a gépén bekapcsolva a tűzfal. Ha nincs tűzfalad akkor kaphatsz pár vírust. Ha a gépeden be van kapcsolva a tűzfal, de a Hamachit nem tűzfalazod be, akkor is kaphatsz pár vírust. Nem elég csak a gépen a tűzfal, a hamachival is társítani kell, és már nincs is vaszély. :)
2014. ápr. 25. 11:24
 2/13 anonim ***** válasza:
14%
én egyszóval illetem a vírust windows reinstall. nem szabad megvárni még teljesen széné égeti a gépet egy komolyabb torjai.
2014. ápr. 25. 13:10
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
trojai*
2014. ápr. 25. 13:10
 4/13 A kérdező kommentje:

1. Válaszoló : Először is , köszönöm a válaszodat . Másodszor pedig , hogyan kell " társítani " a hamachit a tűzfallal ? Windows tűzfalra gondoltál , vagy valamilyen másikra( pl. COMODO ) ?

2. Válaszoló ( majlát róbert ) : Neked is köszönöm a választ. Természetesen nem gondoltam megvárni , míg nyakig leszek vírusokkal , de elárulod , hogy hogyan tudja " teljesen szénné égetni " a gépemet egy trójai ?

Eddigi tapasztalataim szerint , csak kevés esetben indokolt a gép újratelepítése. De most kíváncsivá tettél :)

2014. ápr. 30. 00:30
 5/13 anonim ***** válasza:
A Windows tűzfal nem engedi a Hamachi használatát, ha nem társítud vele. Azaz ha feltelepíted a Hamachit kéri, hogy adj szabad utat a Hamachi számára. Ha új hálózatot hozol létre szintén engedélyezni kell. Azonban én még nem kaptam semmi vírust sem se semmi mást Hamachival tűzfal nélkül. Ha a COMONDO vagy bámilyen más tűzfalt használsz, szerintem ugyanez a folyamat. Azt ugye nem mondtam, hogy én tűzfal nélkül használom a Hamachit. Egyrészt, mert ami jönni akar az jön, akár betűzfalazod, akár nem. Másrészt meg lagolna a szerver, amit csinálnál (függ a RAM-tól, amin a szerver fut és a gép teljesítményétől is. ESET-nél meg tényleg nem kell semmitsem társítani, mert maga az ESET felismeri és levédi. Ha mersz rám támazkodni, akkor a Hamachit használhatod tűzfal nélkül is, de akkor neked is és azoknak is, akik felcsatlakoznak a szerverre ki kell kapcsolni a tűzfalat. Egyébként néha akadályoz a tűzfal, pláne a Windows Firewall és ígyis-úgyis ki kell kapcsolni.
2014. ápr. 30. 14:30
 6/13 anonim ***** válasza:
"vicc volt " de a reinstal az a biztos
2014. ápr. 30. 16:32
 7/13 A kérdező kommentje:

Értem . Egyébként is ki kellett kapcsolni a tűzfalat , mert senkit nem engedett fel a szerverre amíg be volt kapcsolva . Annak ellenére sem , hogy betettem az " Engedélyezett alkalmazások " közé ...

Egyébként be lehet olyan "vírust " ( vagy bármi más kártevőt ) nyelni , amely komolyabb károkat tudna okozni a gépben , vagy használhatatlanná teheti azt ?

Vagy többek között csak lassítják a gépet?

2014. máj. 5. 14:37
 8/13 anonim ***** válasza:

A "lassító vírusok" korszaka már kihalófélben van. Azaz már nem találkozhatunk velük nagyon gyakran. Most az idegesítő vírusok korszaka van. Azaz nyafogni kezd a vírusírtó/tűzfal, a böngészőbe különféle toolboardok települnek, reklámok jönnek be böngészőn kívül is stb... Nem fogsz kapni olyan vírust, amely megeszi a gépedet. Hamachin én sosem kaptam vírust. De netről már igen. Az megette a gépet: minden drivert letörölt, a vírusírtó törölte magát, a Windows nyafogott...

Na és mit mondtam? Mondtam, hogy ki fogod kapcsolni a tűzfalat. Erről egyébként szerintem nem a Hamachi hanem a tűzfal hibálya. Aztán kitudja.

2014. máj. 5. 21:26
 9/13 anonim ***** válasza:
A "lassító vírusok" korszaka már kihalófélben van. Azaz már nem találkozhatunk velük nagyon gyakran. Most az idegesítő vírusok korszaka van. Azaz nyafogni kezd a vírusírtó/tűzfal, a böngészőbe különféle toolboardok települnek, reklámok jönnek be böngészőn kívül is stb... Nem fogsz kapni olyan vírust, amely mege
 10/13 anonim ***** válasza:

A "lassító vírusok" korszaka már kihalófélben van. Azaz már nem találkozhatunk velük nagyon gyakran. Most az idegesítő vírusok korszaka van. Azaz nyafogni kezd a vírusírtó/tűzfal, a böngészőbe különféle toolboardok települnek, reklámok jönnek be böngészőn kívül is stb... Nem fogsz kapni olyan vírust, amely megeszi a gépedet. Hamachin én sosem kaptam vírust. De netről már igen. Az megette a gépet: minden drivert letörölt, a vírusírtó törölte magát, a Windows nyafogott...

Na és mit mondtam? Mondtam, hogy ki fogod kapcsolni a tűzfalat. Erről egyébként szerintem nem a Hamachi hanem a tűzfal hibálya. Aztán kitudja.

1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!