Acer Aspire E1-522 laptopra, hogyan telepítsem a Win7 et?
Figyelt kérdés
Drága édesanyám és öcsém vásároltak egy Acer Aspire E1-522 laptopot az Euronixben és nem tudok rá feltenni Win7 et. Alapvetően egy karaterfelületes linux van rajta amivel konkrétan semmit nem lehet kezdeni. A probléma az, hogy se USB ről se DVD-ről nem hajlandó bootolni(hiába álítom be a biosba a prioritást)2014. ápr. 23. 06:58
1/5 Tom Benko válasza:
Látom, te is belefutottál a laptopok átkába, az igénytelen telepítésbe. Az F12 nyomogatása bekapcsolás után, ha minden igaz, fel fogja dobni, hogy miket hajlandó bootolni a gép. Mondjuk újabban az UEFI nevű marhaság is bepofázik a jóvilágba. Ugyanezen szopatás után nekem sikerült Linuxot telepítenem, úgyhogy talán gagyibb OS-eket is lehet. :)
2/5 P.O.C. válasza:
Sajnos a honlapján eleve nincs is driver Windows 7 -hez, így ha sikerülne is felraknod, könnyen előfordulhat, hogy pár hardver és szoftver nem működik megfelelően vagy egyáltalán nem működik. Szerintem kénytelen leszel megbarátkozni ezekkel az új Windows "csodákkal".
3/5 Tom Benko válasza:
Egyébként a Linpus is gatyába rázható, és lesz egy szép, GUI-s Linuxod, de telepíthetsz is egyet. Nem tudom, mire használnád a gépet, de nem kizárt, főleg P. O. C. válasza alapján, hogy jobban is járnál vele.
4/5 anonim válasza:
Nekem is ez van, de nem Acer laptopon. Nekem meg bekapcsoláskor nme csinál semmit, nem akar bootolni, mondjuk az enyémen van BIOS, mit tegyek?
5/5 Tom Benko válasza:
Az a BIOS nem UEFI-s véletlenül? Mert akkor az külön mágia. A szép benne, hogy a ms kezdeményezése, de még ők sem bírnak kompatibilisek lenni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!