Milyen linuxot telepítsek régi gépre? (xp helyett)
Elég gyenge gép, csak internetezésre és skypeolásra használják nagyszüleim. Asszem fél giga ram van és 1,6 ghz-es proci ha jol emlékszem.
Letöltöttem az LXLE-t, kiirtam cd-re de nem bootolt.
Mit telepítsek?
Az Ubuntu-t ki tudtam irni CD-re ugy, hogy bebootoljon rendesen. Az LXLE-t is ugyanigy irtam ki, és nem bootol, meg ha berakom a CD-t, és megnyitom intézöbe, akkor is csak megnyitja mintha egy mappa lenne.
Nemtudom miert. Az iso mellett van egy olyan kiterjesztésű file is hogy md5 (azthiszem, de holnap utananézek), azzal nem kell kezdeni valamit?
Az md5 egy ellenőrző "összeg", azzal tudod megnézni, hogy a sikerült-e hiba nélkül letöltened, nem sérült-e az iso fájl. Vannak progik, amik tudnak md5 összeget generálni. Az iso-ra ha lefuttatod, ugyanannak kell kijönnie, mint ami a mellékelt md5 fájlban van.
Amikor megnyitod a CD tartalmát, ugye nem egy iso fájlt látsz? Mert akkor rosszul írtad ki.
Nem iso fajlt latok, hanem egy csomo mappát, meg fájlokat.
Ha daemon toolsba betöltöm, akkor is ugyanazt látom.
Tedd be Daemon Toolsba és másold le, mint ha DVD-t másolnál!
Esetleg próbáld ki ezt: [link]
"Az LXLE-t is ugyanigy irtam ki, és nem bootol,"
Ezt kicsit kifejthetnéd. Mit csinál helyette? Meddig jut el? Valamit biztos kiír.
Ha berakom, hogy erről bootoljon, akkor nem működik.
Amikor az ubuntut irtam ki, az bootolt, csak lefagyott a gép. Másik gépről viszont futott rendesen.
Most próbáltam másik gépen, és ott bebootolt.
Ebben csak az volt a furcsa nekem hogy az ubuntunál volt egy külön telepítő fájl is, és az ubuntu bebootolt a régi gépen is, a linux mint viszont nem. Azthittem hogy rosszul írtam ki, de másik gépen elindul rendesen.
A régi gépen viszont sem az lxle, sem pedik a linux mint, nem indul. Amikor beállitom, hogy cd-ről bootoljon, kiirja, hogy Searching boot record from CD/DVD... és itt elakad.
Mi lehet a probléma?
De ha az ubuntut elindította, ezt is el kéne indítsa, nem?
Azért persze megpróbálom másik meghajtóval, köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!