Tudom, jogilag alaptalan, de nem lenne szép, ha lehetne hozni egy olyan világtörvényt, hogy x idő után minden szoftvert kötelező open source-szá tenni?
"Az a hardver. Fizetsz a gépért, fizetsz a DVD lemezért..."
Meg a rajta lévő szoftverekért...
"Fogalmad sincs, hogy nekem mi a végzettségem, vagy milyen tudással rendelkezem. Mi van, ha én vagyok az a tanár, aki neked átadja azt?"
Jajj most komolyan? Ezek a mivan ha típusú válaszolgatások mennek az agyamra mert sehova nem vezetnek.
Ettől függetlenül, így is elég sok nyílt forráskódú program, játék, stb van, másrészt mivel ezek is profitot termelnek, senkinek nem célja az adott tudát átadni boldog boldogtalannak.
Ha olyan tudás lenne a kezeid között, azt valószínűleg te sem adnád ki szabadon, mivel akkor a konkurencia is felhasználhatja ellened, másrészt szerintem egy szoftverfejlesztőnek is inkább a jövőre, jelenre kell rendelkeznie tudással, amihez szintén nem ingyen jut hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!