Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért NEM érdemes váltani...

Miért NEM érdemes váltani Windows 7-ről Windows 8-ra?

Figyelt kérdés
Komoly érvek érdekelnek, és nem pedig olyanok hogy "ne válts mert az szar" , "lassú" , "csúnya" (nekem pl. tetszik az új kinézet, főleg hogy Win8-as telefonom van) stb.. olyanok véleményét kérem akik mindkettőt használják / használták.

2014. ápr. 13. 20:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Néhány ellenérv, amit tegnap írtam egy kérdéshez. Van benne olyan is, amit írsz, hogy ne, de most hadd ne válogassam...

- UAC kikapcsolása csak registry-n keresztül lehetséges

- Nincs windows update ikon (így figyelmeztetés se)

- System restore csak group policy-vel kapcsolható ki

- Ronda bejelentkező képernyő

- Hybrid boot nyitva hagyja az ntfs dirty flaget (dual boot esetén chkdsk indul rendszerindításkor)

- Régebbi hardverek nem támogatottak

- Action center ikon mindig visszalopja magát a sarokba

- Nincs aero -> ronda van helyette

- Start screenről hiányzik a sajátgép, vezérlőpult, user mappa, képek, videók, zene, letöltések, hálózat, játékok, nyomtatók

- System mappákból jobbklikk -> törlés esetén nincs megerősítés akkor se, ha be van kapcsolva (próbáld ki!)

- Windows defendernek nincs tálcaikonja (így visszajelzés sincs)

Ha nem vagy elég kocka, és csak fészbúkozni kell, akkor persze ezek java nem érint, de szerintem egy oprendszernek mindenkit ki kéne szolgálni, nem csak a tizenéves kislányokat.

2014. ápr. 13. 20:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, valóban nem vagyok nagy kocka és időm sincs komolyabb dolgokkal foglalkozni, javarészt internetezésre használom a laptopom arra raknám fel, így lehet lecserélem a 7-et nyáron.
2014. ápr. 13. 21:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért, mert:

-kiforrott rendszer, lényegében egy rendbetett Vista

-"A Windows 8 egy katasztrófa a szó minden értelmében" Ezt egy Microsoft blogger mondta és igaza van (szerintem). [link] Itt leírja angolul a véleményét: [link]

-Windows 8-ra sok hardvergyártó cég nem ad ki drivert (föl lehet erőszakolni xp módban a drivereket, de az általában kékhalálhoz és más problémákhoz vezet), míg windows 7-re sok driver van, a 7 tökéletesen megelégszik a Vistás driverekkel is

-Amikor megjelent a 7, már akkor is közkívánatnak örvendhetett és sp1 nélkül is tökéletesen használható, stabil rendszer volt, míg a 8 közel sem, nem véletlenül adták ki 8.1-et és a 8.2-t

-Az aero nagyon szép, kár hogy 8-ban nincs benne (egy kis registry módosítással működik, de bugosan)

-start menü hiánya. Lehet, hogy apróság, de én win7 alatt rengeteget használom, szóval nem elhanyagolható tényező.

-vélemyényem szerint a Metro UI nem való asztali operációs rendszerbe, telefonokra, tabletekre lett kitalálva, nem véletlen, hogy megszeretted a telódon, mert arra nagyon jó. Egy igazi gamer, vagy akár csak egy olyan ember, aki multimédiára hsználja a gépét, nem fogja tollal vagy újjal bökdösni a képernyőt

-nagyon erőlteti a M$

És végül, hiába támogat új funkciókat (dx11.2, UEFI boot stb.), egyszerűen jobb rendszer, nemhiába használják a legtöbben: [link]

2014. ápr. 13. 21:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Kipróbáltam.

Gyors,minden működött,még a hardvereim driver-ei is jók hozzá.Tízen évvel ezelőtti játék is gond nélkül indult.

Szidni nemigen tudom működés szempontjából (sőt!!!).

Egyszerűen nem tetszik.

Talán a 9-es csinibb lesz.(Ez se annyira rossz,csak egy Android utánzatnak tűnik.)

Marad a 7-es.2020-ig csak kitalálnak valami szebbet.:)

2014. ápr. 14. 20:24
 5/5 anonim ***** válasza:

a MS-nak minden második operációs rendszere szar.

nézzük csak sorban:

xp jó

vista szar

win7 jó

win8 szar

talán a windows blue (ami a windows 9) jó lessz. de csak talán.

2014. aug. 7. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!