Hogyan tolhatnám ki a rendszerújratételt minél távolibb időpontra?
Nos az a helyzet hogy az okára eddig még nem sikerült rájönnöm és sztem ez nem normális... hogy 3-4 de max 5 havonta ujrakell tennem a Win7-et a gépemen mert úgy fagy hogy volt már hogy vagy negyed órán át villogott a Win7 logoója mire kiadta hogy üdvözöljük, és az is ment vagy 5 percig... meg mikor belépett akkor is mocskosul fagyott... ilyeneket csinál hogy iszonyatosan fagy meg minden baja van... vagy ti erre mit mondtok hogy néhány hónap után ilyeneket művel... mitől lehet?
tisztításra a következőket használom ( naponta ):
CCleaner
Advanced System Care
vírusírtás, tűzfal és kémrobotkeresők ( kb hetente egyszer ):
Eset Smart Security ( ujságkódokkal )
Spybot
egyéb programjaim:
Google Chrome
Opera
Mozilla Firefox
Maxthon
Jdownloader,
Utorrent
K-Lite Codec Pack
VLC
Nero 8
Open Office
Cyberlink Youcam
Google Earth
TeamViewer
Winamp
DriverBooster
Picasa
Adobe Reader
ha ezek megvannak mármint feltelepítettem őket utána csak használom, frissítem őket új programokat amiket nem használtam még nem nagyon szoktam leszedegetni és telepítgetni... windows update be van kapcsolva ( de ez ebből a szempontból lényegtelen mert akkor sem bírja tovább ha ki van kapcsolva ) ha nem telepítem a ccleanert és advanced system care-t hanem a windows beépített akármijét használom amivel ki lehet törölni a felesleges fájlokat akkor sem bírja tovább a fent leírt időnél és szerintem a hardware-es hibát kizárhatjuk mert ez a 4. számítógépem, az első még régen egy pentium 2-es volt... és win2000 óta használok gépeket de már xp-től kezdve így járok velük...
Nekem lenne egy másik (egy kicsivel esetleg valószínűbb) tippem:
Az operációs rendszered .... nem írtad le, hogy honnan származik, ezért gyanítom, hogy nem egészen eredeti. Én ott keresném a probléma gyökerét. Ha egy torrent webshopból való, akkor érdeklődj annál, aki a release-t készítette.. hogy milyen módosításokat hajtott végre a rendszeren.
Ez valóban nem normális dolog, mert olvastam már fórumokon, hogy valaki (akinek eredeti rendszere van) évekig használja ugyanazt, illetve a vállalati gépen se félévente van újratelepítés.
És ha ez nem nem normális, akkor ehhez mit szólsz?
Én kb. 2-3 (max 4) hetente váltogatom a rendszereim Windows 7 és Windows 8.1 között. Ugyanis kb. ennyi idő, amíg meg nem unom azt, ami éppen fel van telepítve. :)
Amit nem használsz és nálam telepítve van azokat próbáld ki mert nekem nincsenek soha ilyen problémáim,ezen kívül a sok szemetet felesleges programot bővítményt,böngészési előzményt rendszeresen törölni,gyors gép alapja a törlés, rendszerkarbantartás,vírus és kémprogram keresés, rendszeresen töredezettségmentesítés,memória optimalizálás.
Az Eset Smart sok mindent átenged,nekem is az van de én használom a Dr Web Cureit on-line keresőt ami megfogja az Eset által átengedett fertőzéseket,használd a Malwarebytes Anti-Malware progit azon van flash memória ellenőrzés is,hiába az újratelepítés a memóriában megbújó vírust ezzel tudod leszedni.
Rendszerkarbantartókból csak a pro változatok a megfelelőek,az Advenced System is csak pro-ban működik elfogadhatóan,én még használom a Wise Care 365 pro,Auslogics Registry Cleanert,CCleanert. Ez így amit leírtam ad egy optimalizált gyors kevés hibával működő PC-t.
Kókány a win7-es telepítőd, vegyél egyet.
Nekem eredeti, ha újra kell rakni, akkor tudom, hogy valamit nem sikerült megfogni a pandának.
Az Advenced System Care progiban az eszközök menüben a registry tisztításnál használd a mély ellenőrzést a deep scan módhoz tedd be a pipát a négyzetbe és ismételd meg töbször is egymás után mert nem javítja egyszerre az összes hibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!