Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 8.1 Pro x64 oprendszer...

Originlecso kérdése:

Windows 8.1 Pro x64 oprendszerben a kikapcsolt számítógépem egérmozdításra automatikusan bekapcsol. Hogyan lehet kikapcsolni ezt a funkciót?

Figyelt kérdés

Nemrég telepítettem Windows 8.1 Pro x64 oprendszert a gépemre, a mai napig minden frissítésével van feltelepítve. Jól működik, de van egy bosszantó jelenség (hibának nem nevezném), amire nincs megoldásom.

Amikor a LEÁLLÍTÁS opcióval lekapcsolom a gépet, rendben ki is kapcsol, teljesen leáll a gépem. Azonban ha az egeret megmozdítom a gép automatikusan beindul. Nem kell megnyomni a bekapcsoló gombot sem. Először még tetszett is a dolog, kezdtem megszokni. Bosszantó azonban, amikor csak meglököm az asztalt, vagy bacsapódik az ajtó és megrezzen az egér, esetleg a kislányom a gépet piszkutálja, hogy akkor is bekapcsol, és persze kikapcsolni már nem fog magától és megy a gép egész nap. :(

Gondoltam kikapcsolom a funkciót, de nem lehet. Fórumokban sincs megoldás, azonban találtam mást is akinek ez a problémája, de megoldása nincs :)

Azt gondolom, hogy az alvó móddal, (WIN 8.1-ban pontosabban az Alvás móddal) nincs összefüggésben, mert ha az Alvást kikapcsolom, tehát a Soha opciót választom, a gép akkor is automatikusan kapcsol az egér mozdítására.

Nem tud valaki megoldást a problémára? Esetleg tudja valaki hogy hol, mi módon kapcsolható ki ez a funkció? A segítő jellegű válaszokat előre is köszönöm!

#bekapcsolás #Windows 8.1 #egérmozdítás
2014. ápr. 12. 22:18
 1/5 anonim ***** válasza:
A BIOS/UEFI beállítása kéne, hogy legyen a dolog, ne az oprendszerben keresgélj. Hiszen akkor az oprendszer nem is fut.
2014. ápr. 12. 22:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Vezérlőpult -> Egér -> Hardver -> Tulajdonságok -> Energiagazdálkodás -> Az eszköz felébresztheti a számítógépet előtti kockából vedd ki a pipát
2014. ápr. 12. 22:47
 3/5 A kérdező kommentje:

Értem, sajnos a BIOS-hoz nagyon alapszinten értek, eddig csak a bootokat állítottam csak be... de legalábbb közelebb jutottam a megoldáshoz, köszönöm a válaszod.

Mellelsleg a kérdésben és a leírásban sem írtam, hogy nem csak az egér, de a billentyűzet megnyomására is ugyanúgy bekapcsol a gép.

2014. ápr. 12. 22:48
 4/5 A kérdező kommentje:

"""Vezérlőpult -> Egér -> Hardver -> Tulajdonságok -> Energiagazdálkodás -> Az eszköz felébresztheti a számítógépet előtti kockából vedd ki a pipát"""

Ez volt a gond! Végre helyreállt a rend, sem az egérre, sem a billentyűzetre nem reagál a gép! Nem kapcsol be, köszönöm!!! :)

2014. ápr. 12. 22:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez nagyon érdekes. Nekem is volt hasonló gondom, de nekem az, hogy hibernálni nem lehetett a gépet. Amint befejezte a hibernálást, azonnal kapcsolt is be a gép és indult. Rá kellett jöjjek, hogy az USB-s billentyűzet okozta ezt. Ki kellett kapcsolni ugyanezt a funkciót, amit itt leírtak az előbb, hogy az eszköz ne ébressze fel a gépet.

És miért érdekes nekem??? Hát csak azért, mert mi köze a leállításhoz ennek a funkciónak? Elvileg, ha LEÁLL a gép, akkor "nem lehet" felébreszteni. Nem így van!? Akkor csak bekapcsolni lehet. :S

2014. ápr. 13. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!