Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Help linux választásban?

Help linux választásban?

Figyelt kérdés

Na szóval.

Nincs a gépen internetem sajna :/ csak mobilon azon tudnák olvasgatni ha elakadnák bizonyos dolgokban.

De ezzel meg vagyok lőve mert nem lesz frissítve.

Tudnátok olyan linuxot ajánlani amit lehet net nélkűl használni? Esetleg amiben fontosabb frissítések bele vannak integrálva és magyar?

Pendrivról lehet használni?

Milyen gyors lenne egy pendriverról? Használhatok nem töredező fájl rendszert pendrivon? Ezekből is meik a jobb és gyorsabb, mi a különbség köztük? pl ect ilyenek.

Mekkora terjedelme van?

Opengl játékok ugye futnak rajta?

Unix fájlrendszerek látják az ntfs, fat32 fájlrendszerű winchestereket?

Ha programokat vincsire rakom de a rendszer egy pendrivon van akkor az programok futtatása szempontjából nem lassabb?

A wine hogy,milyen szinten képes emulálni a direct-xet?

A complizel én is várázsolhatom az uit? :)

A gép:

1,5 gb ram

256 mb vga nvidia g6800 gt

2,4ghz proci

uh és net nélkül lesz vajon hang? :( meg driverek erre a régi gépre?

Ubuntut nézegettem tetszik :) és hallottam meg fog jeleni mobil változat is.

De nem hiszem hogy azt elbírná a huawei y300 telefonom :(

Ezt össze tudnám majd kötni hogy a telefont modemnek használja linux alatt? Persze nem telepítési alatti frisítésekre hanem az "áruházra".

Lehet hülye kérdés, mondjuk az is mert az android is linux.

Köszi hogy elolvastad :) Azt meg még jobban ha válaszolsz is! :D

2014. ápr. 11. 01:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem rosszbol, de szerintem Te felejtsd a linuxot. Folosleges kifejtenem hogy miert, a kerdesed lenyegeben megadja a valaszt.

Olvasgass, tanulmanyozd meg egy kicsit, hogy mi fan terem a linuxal kapcsolatban es utana johetnek a kerdesek.

2014. ápr. 11. 01:55
 2/2 Tengor ***** válasza:

A linux nem igényli a folyamatos netkapcsolatot. Persze net nélkül nem tudod frissíteni, de az a veszély sem fenyeget, hogy biztonsági résen keresztül betámadnak, tekintve, hogy nincs net...

Lehet live módban használni az oprendszert, de így lényegesen lassabb. Vannak olyan linuxok (SLAX), amit kifejezetten pendrivra v. CD-re lehet telepíteni. Azok picit gyorsabbak, de megvannak a maguk korlátai.

A terjedelmet nem tudom, hogy érted. Egy SLAX 200 MB alatt is elérhető, persze ha teletömöd több is lehet. Ubuntu telepítője 800 MB körül van. Telepítve 4-5 GB talán...

OpenGL-t futtatja igen, bár a win-es játékokkal lehet probléma. Nem mindegyik indul el, vagy csak nyögvenyelősen. Azt hiszem az alap telepítő nem is tartalmazza a wine-t, ami kell a futtatáshoz.

Látják.

Repóból nem tudsz úgy telepíteni, hogy a fél rendszer itt, a másik fele meg ott van.

DX11-et kezeli a wine, bár nem tökéletes még.

Igen.

Net nélkül valószínűleg lesz hang. Elér régi gépnek tűnik ahhoz, hogy már benne legyen a driver.

A telefonodon biztos nem fog menni az ubi.

Utána olvasással össze lehet kötni biztosan.

#1 tanácsa megszívlelendő. Olvass sokat!

2014. ápr. 11. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!