Merevlemezen hova tűnik a szabad tárterület? Van egy 64 GB-os (netto 55,8 GB) SSD-m amin az oprendszerem fut és nem tudom, hogy 15,7 GB-nyi lemezterület hova tűnt.
A meghajtón a rejtett fájlokat is kijelölve összesen 40,1 GB helyet foglalnak a fájlok, a tulajdonságokban a foglalt terület már 54,7 GB, szabad területként mindösszesen 1,15 Gb használható. Nem teszek semmit a meghajtóra de szép lassan napról napra fogyatkozik a szabad tárterületem...
Oprendszer: Win 8.1, frissítések automatikusan települnek (de gondolom akkor is el kéne tudni számolni velük valahogyan).
Ha valaki érdemben tudja hova tűnt a 15,7 GB differencia, felszabadítható-e valahogy, vagy egy oprendszer újratelepítés után mire figyeljek (automata frissítés kikapcsolás kivételével, mert gyanítom nem az evett meg majdnem 16 GB elszámolatlan területet), hogy még egyszer ne járjak így, akkor megköszönném, ha megosztaná a tudását :)
System Volume Information
Ahhoz nem könnyű hozzáférni, mérete 0b a programok szerint, de több GB is lehet. A rendszer visszaállításhoz szükséges adatokat tartalmazza. Ha kikapcsolod, azt visszanyered.
A hiányzó terület másik része a virtuális memória, aminek egy része a lemezen van, azt sem mutatja egy fájlkezelő. Az Everest segítségével megnézheted, mekkora helyet foglal.
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget!
Első kommentelő: Kitöröltem amit javasoltál de csak a beállított kicsit több mint 1 GB szabadult fel, nekem sajnos nem volt szerencsém több helyhez.
Tengor: Feltettem a progit, valamennyit segített is mert találtam olyan általam de a tudtomon kívül mentett dolgot amit kitörölhettem. Viszont most ott van a problémám, hogy nem tudom, hogy a kilistázott fájlok és helyek közül mi az ami a rendszer működéséhéhez elengedhetetlen, és mi az amit kitörölhetek. Erre nincs valami általános érvű szabály? Mi az amire figyeljek amikor szelektálni szeretnék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!