Hogy lehet egy már elkészített logót (fehér háttér megvan) rárakni nagyon sok képre?
Első körben a fehér hátteret tedd átlátszóvá. Ezt pl Gimppel meg tudod csinálni, úgy, hogy a képet PNG-ként mented (támogatja az átlátszóságot) majd levágod a hátteret.
Ezután keresel egy vízjelező programot, amivel a logót elhelyezed a képeken csoportosan.
Szerintem félreértések vannak.
Több különböző képnek a hátterét lecserélni nem lehet.
Egy áttetsző (előteret) lehet rátenni az összes képre.
Csoportosan viszont nem tudom hogyan, vagy csak késő van.
Szóval kell neked egy áttetsző kép amin van a logó és azt rátenni a többi képre. Egy ilyen a light image resizer ami képes csoportosan logóval ellátni (vízjel integrálása) az összes képet.
összegezve azt nem tudod megcsinálni csoportosan hogy az összes kép hátterét kivágja és lecserélje másikra amin logó van. Vízjellel szöveg vagy kép elláthatod a képeket, de az sem árt ha azonos méretüek a képek.
Na, a kedvedért átjöttem Windowsba:
Tehát: Nyomsz egy B-t (csoportos konvertálás/átnevezés), a célmappát beállítod, a képeket hozzáadod. A speciális opciók legyenek bejelölve, és 'Megadni' gomb. A megjelenő ablakban 'Vízjel beszúrása', 'Opciók' gomb. A kis ablakban beállítod, hogy képeknek melyik részére kerüljön a vízjel, a szélektől milyen távolságra, az 'E kép használata vízjelként' sorba betallózod a vízjelet. Az átlátszóság eredetileg 33%, nullára állítva a vízjel látható része teljesen fedi a képet. Leokézod a vízjel-ablakot, a speciális opciók ablakában még szétnézel, hogy ne csináljon nem kívánt egyéb dolgokat is, aztán oké. Ezzel visszatértél a csoportos konvertálás ablakba, megnyomod az 'Indítás' gombot. Az IrfanView bemásolja a kiválasztott ezerhétszázhuszonnyolc fájlod vízjeles változatát a célmappába. Kész.
Irány a linux, otthon, édes otthon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!