Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy csináljam?

Hogy csináljam?

Figyelt kérdés

lehet hülye kérdés, de nem értek hozzá, kezdő vagyok..

Instagramra akarok képet felrakni , de túl nagy a kép .. és oké hogy lekell vágni belőle de ami marad az nagyon torz lesz.. aztán láttam egy képet valakinél ( [link] ) ilyesmit szeretnék énis.. vagy mint ez ( [link] )

de nemtudom hogy csinálta meg, milyen programmal vagy valami hogy ilyen háttérben van. :/

2014. ápr. 2. 23:19
 1/6 vakondegér ***** válasza:
adobe photoshop, kép kicsinyítése és ott megadod a kívánt méretet, a photoshop lekicsinyíti torzulás nélkül mindezt úgy hogy a kevésbé látható,fölösleges pixeleket eltávolítja addig amíg a kép méretéhez jó lesz.
2014. ápr. 2. 23:57
 2/6 tabaki ***** válasza:

...és éppen kezdőnek való, az ára is csak negyedmillió forint. Igaz, hogy bármelyik ingyenes képszerkesztő megcsinálja, de az nem olyan trendi, mint Photoshoppal páváskodni.

Mit jelent az, hogy "ilyen háttérben van"? A fehér szélét? csak meg kell növelned a rajzvászon méretét. De neked talán egyszerűbb úgy, hogy nyitsz egy olyan nagy új lapot, amelyiken biztosan elfér a kép, aztán külön rétegere beolvasod, és oda tolod rajta, ahová akarod. Utána pedig téglalapkerettel egyszerűen kivágod a szükséges részt a nagy lepedőből. Sajnos, mind a kérdésedből, mind a vízszintesen berakott képből az derül ki a számomra, hogy ez a néhány szó aligha fogja megoldani a problémádat. Itt emlegetek egy pár jó ingyenprogramot, légy szíves, némi gyakorlással elsajátítani a képszerkesztés minimumát, mert egy fórumon Ádám-Évától végigmagyarázni még az ilyen egyszerű dolgokat sem lehet. Ha valamiben egyértelműen megfogalmazható dologban elakadsz, szívesen segítek.

Neked a felsorolt programok közül talán a Phoxoval vagy a PicPickkel érdemes kezdened, kicsik, viszonylag egyszerűek, de minden fontos dolog bennük van.

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..

Letöltés:

[link]

[link]

2014. ápr. 3. 04:12
 3/6 vakondegér ***** válasza:
és ki mondta hogy vegye meg? Te minden progit megveszel amire szükséged van? Én csak azért írtam azt mert azt ismerem csak és ha képszerkesztésről van szó csak azt használom.
2014. ápr. 3. 08:41
 4/6 tabaki ***** válasza:

"És ki mondta hogy vegye meg?"

Ja, hogy inkább lopja a giga-méretű, számára ismeretlen profiprogramot, amelyre semmi szüksége... Ez is egy megoldás, még azt sem állítom, hogy példátlan a hazai gyakorlatban.

"Te minden progit megveszel amire szükséged van?"

Mit szólsz hozzá, ha tényleg szükségem lesz egy fizetős programra, meg fogom venni. De eddig minden engem érdeklő területen találtam jó freeware megoldást. Amúgy meg a szükség nem azt jelenti, hogy úgyse tudják rajtad számon kérni a jogtalan használatot.

"Én csak azért írtam azt mert azt ismerem..."

Lehet, hogy idejétmúlt a balítélet részemről, de megvan a megcsontosodott magánvéleményem az effajta ismerésről. Lehet, hogy egy holdjáró autó a fadöntéstől a körömpucolásig mindenre használható (legfeljebb egy kicsit nehézkesebben, mint baltával vagy manikűrkészlettel), de ha valakinek e bonyolult feladatok esetén elsőként az ugrik be, azt nehéz komolyan venni.

"...csak és ha képszerkesztésről van szó csak azt használom."

Itt lehet a bajok gyökere. Amíg más programokat nem ismersz, addig a Photoshopot sem. Addig a képszerkesztés legközönségesebb napi rutinműveleteit a PS csodájának véled, és nemhogy meghökkentőnek tartanád, hogy egyáltalán eszedbe jut egy elkötött dömperrel odább rakni a balettcipőt, még más javára is hasznosnak gondolod az ötletet. Nagyon meglepne, ha ezek után sejtenéd, hogy melyek a Photoshop valódi erényei, amelyekkel más szoftver nem veheti fel a versenyt -- vagyis amelyek miatt, ha valami szokatlanul kemény feladat megköveteli, tényleg "szükséged" lehet rá.

2014. ápr. 3. 13:58
 5/6 vakondegér ***** válasza:

1. miért ne "lophatna" egy profi programot ami világviszonylatban is kiemelkedő? Jaj mert az illegális? ne viccel már.

2. ha kezdő és nem ért hozzá szerinted egy freeware szoftverhez is konyítani fog? Tök mindegy hogy fizetős vagy freeware ha egyszer az alapokat sem tudja. A méretébe nem értem minek belekötni... most 10 perc vagy 30 letölteni az szerintem szót sem érdemel.

3. Én amíg élek magán célra nem veszek meg semmit mert fölösleges (programokra értve)! És nem tudom milyen beállítottságú vagy de ha nem meló céljából kell akkor csak pénzt pazarolsz. És az hogy lenyomozhatóvá váltál egy fizetős programnál amit illegálisan használsz az csak a te hibád. 10 év alatt egy eredeti szoftverem sem volt és mégsem ülök börtönben vagy fizettem bírságot.

4. a profi programok tartalmazzák az alapvető feladatok ellátásához szükséges dolgokat. Ráadásul a photoshophoz részletes leírás van neten míg egy ingyenes programnál lehet hogy nincs vagy nehezen megtalálható. A PS betöltését követően nem ugyanaz hanem sokkal bővebb felhasználói felület jelenik meg mégis azokat az elemeket is tartalmazza mint egy ingyenes pl Gimp 2.

Ezen mit nem lehet komolyan venni? csak a te idiotizmusod és felfogásod miatt másnak ne legyen profi cucca?

Nem vélem a PS csodájának :D mi ezen a csoda? :D És ez a dömperes magyarázatod nevetséges. Az itt a te hátrányod hogy én PS-t tanultam és ha alkalmazni nem is igazán tudom a leglényegesebb modulokat de tudom hogy miben rejlik a PS igazi ereje. És miért ne csak ezt használjam amikor tudom kezelni,szeretem és semmi szükség freeware programra? :DDD

Ember te annyi hülyeséget írtál hogy fájdalmas. Olyan dolgokba kötöttél bele amik nem rád tartoznak és nem tudsz róluk semmit. Nem vagyok képszerkesztő zseni de az alapokat tudom és ha módomban áll a legjobb szoftverrel azt megoldani akkor azzal csinálom és nem valami ágrólszakadt ingyenessel aminek még hírét se halottam és kitudja milyen zsákbamacskát töltök le.

Az emberek szeretik a megszokott és bevált dolgokat. Nálam ez a PS és hiába magyaráz nekem egy ilyen mint te aki csak ingyenessel él meg híreszteli hogy azok mekkora jók csak azért mert neki nincs 2-3 gigája vagy csak ő akkora jóember hogy nem használ illegális dolgokat.

A kérdező majd eldönti hogy mit akar használni. Teljesen fölöslegesen kötöttél belém...

2014. ápr. 3. 14:46
 6/6 tabaki ***** válasza:

1. miért ne "lophatna" egy profi programot ami világviszonylatban is kiemelkedő?

-- Mert nincs rá szüksége.

2. ha kezdő és nem ért hozzá szerinted egy freeware szoftverhez is konyítani fog?

-- Egy jól megválasztott, egyszerű programhoz igen.

3. Én amíg élek magán célra nem veszek meg semmit mert fölösleges.

-- Igazad van, hiszen annyi a jó ingyenes program.

És az hogy lenyomozhatóvá váltál egy fizetős programnál amit illegálisan használsz az csak a te hibád.

-- Szeretnéd ugye, hogy ez legyen a története a szoftverlopástól való viszolygásomnak? Sajnálatosan túlkombinálod a dolgot. Egyszerűen nem vagyunk egyformák.

4. a profi programok tartalmazzák az alapvető feladatok ellátásához szükséges dolgokat.

-- Nem. Nem a profik, hanem mindegyik.

Ráadásul a photoshophoz részletes leírás van neten míg egy ingyenes programnál lehet hogy nincs vagy nehezen megtalálható.

-- Igen, mert más keresőszót kell beírni, nem a Photoshopot.

A PS betöltését követően nem ugyanaz hanem sokkal bővebb felhasználói felület jelenik meg mégis azokat az elemeket is tartalmazza mint egy ingyenes pl Gimp 2.

-- Ööö, ennek miért örüljön Kérdező? Mellesleg neki még a Gimpet sem javaslom elsőre.

Ezen mit nem lehet komolyan venni? csak a te idiotizmusod és felfogásod miatt másnak ne legyen profi cucca?

-- Tehát nem lopni hülyeség, a lényeg meg nem a képszerkesztés, hanem a márkanév.

Nem vélem a PS csodájának :D mi ezen a csoda? :D És ez a dömperes magyarázatod nevetséges.

-- Szerintem meg a te dömperes gyakorlatod az.

Az itt a te hátrányod hogy én PS-t tanultam és ha alkalmazni nem is igazán tudom a leglényegesebb modulokat de tudom hogy miben rejlik a PS igazi ereje. És miért ne csak ezt használjam amikor tudom kezelni,szeretem és semmi szükség freeware programra? :DDD

-- Mi ebben a nagyon vicces? Hogy elrontottad a "semmi szükség lopott programra" mondatot? Tényleg muris baklövés. Ja, és nekem miért hátrányom az, amit te tudsz vagy nem tudsz?

Ember te annyi hülyeséget írtál hogy fájdalmas.

-- Akkor ne gyötörd vele az agyadat, kérlek, pihenj.

Olyan dolgokba kötöttél bele amik nem rád tartoznak és nem tudsz róluk semmit. Nem vagyok képszerkesztő zseni de az alapokat tudom és ha módomban áll a legjobb szoftverrel azt megoldani akkor azzal csinálom és nem valami ágrólszakadt ingyenessel aminek még hírét se halottam és kitudja milyen zsákbamacskát töltök le.

-- Nem. Abba kötöttem bele, hogy a kérdés szempontjából irreleváns választ adtál.

Az meg végképp mindegy, hogy te személy szerint mit mivel csinálsz. Bár a minimális tájékozódásra javasolnám a Google-t, ha nem undorodnál annyira az ingyenes megoldásoktól.

A további néhány megjegyzésed már végképp eltér a tárgytól, de ha jólesett, csak tessék.

2014. ápr. 3. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!