Telepítettem a Malwarebytest, de nem "látja" a rendszer miért?
Nem veszik össze véletlenül egy másik víruskeresővel?
Bár a malwarebytes nem hagyományos értelembe vett "víruskereső". Elviekben jól megfér avast mellett is, sőt..
te, egy un. ingyenes verziót töltöttél le, amiben nincs valós idejű vírusvédelem! (csak a PRO, ill. Premium fizetős verzióban)
(csak akkor ellenőriz, ha kézzel elindítod a vizsgálatot!)
Tehát mellette kell telepítve lennie, egy valós idejű (AVAST, NOD, Kaspersky stb...) vírusvédelmi alkalmazásnak!
a hivatalos fórumon leírják, hogy kell egymás mellé telepíteni:
Open Avast! antivirus and click on REAL-TIME SHIELDS on the left
Click on File System Shield on the left and click on Expert Settings
Click the Exclusions section
Click on Browse next to the blank entry at the bottom of the list (this will be the only entry if no other exclusions have been set yet)
In the Select the areas window click on the + next to C:
Click the + next to Program Files Note: For 64 bit Windows versions this will be Program Files (x86)
Click the box next to Malwarebytes' Anti-Malware and click on OK
Click OK again
Click on Web Shield on the left and click Expert Settings
Click on Exclusions and check the box next to URLs to exclude:
Type or copy/paste the following address:
*.mbamupdates.com
Click on OK
Tehát a lényeg, hogy a hivetelek közé kell tenni az avastban a malware-t és akkor megtűrik egymást. Mivel utóbbi nem nyújt állandó védelmet, csak időközönkénti kártevőírtásra használható így EZESETBEN nem jelent gondot, hogy két féle vírusvédelem van telepítve egy rendszer alá. Egyéb esetekben kerülendő. Sőt mint mondtam, ha már a pro (vagy premium vagy mi) verzió van ebből akkor sem szabad mellé tenni semmit sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!