Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Gimp 2.8 kérdés kicsinyítéssel...

Gimp 2.8 kérdés kicsinyítéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Szevasztok,kicsinyíteni szeretnék gimpben,viszont ha lekicsinyítek nagyon egy képet és ezt megnézem felnagyítva, már elég furcsa marad (azért lehet látni hogy a kicsinyített kép is már nem annyira éles),lehet ezzel valamit kezdeni? valakinek valami tippje? :)

2014. ápr. 1. 22:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Tehát lemérezeted, és ezt felnagyítva trágya a kép? Hagyd ki a leméretezést és jó marad a kép. Nem fogod mindkét lovat megülni :)
2014. ápr. 1. 22:51
 2/16 A kérdező kommentje:
16x16-ra kicsinyítek,tehát nemlehet ezt valamivel élesebbre csinálni?
2014. ápr. 1. 23:25
 3/16 anonim ***** válasza:

"Szevasztok,kicsinyíteni szeretnék gimpben,viszont ha lekicsinyítek nagyon egy képet és ezt megnézem felnagyítva, már elég furcsa marad"

Azért mert minden bittérképes kép átméretezésekor (bármelyik programnál!) veszteség lép fel.

Ezt az Interpoláció állításával némileg ellensúlyozni lehet - de nem hoz csodát az sem.

"16x16-ra kicsinyítek,tehát nemlehet ezt valamivel élesebbre csinálni?"

Attól függ mekkorából.

Töltsd fel/linkeld be az eredeti képet.

2014. ápr. 2. 00:01
 4/16 tabaki ***** válasza:
A maximum, amit tehetsz, hogy kicsinyítéskor az interpolációt 'Nincs'-re állítod. Ekkor a program nem próbálja meg összemosni a pixeleket. De legyen világos, hogy ettől nem lesz jobb a képminőség, hanem csak durvábban válnak el egymástól a pixelek. Ha lekicsinyíted a képet, a részletes ábrázoláshoz szükséges információ legnagyobb részét kidobod, tehát újra fölnagyítva semmilyen módon nem kaphatod vissza az eredeti képet.
2014. ápr. 2. 00:08
 5/16 A kérdező kommentje:

az eredeti kép:

[link]

ebböl ki vágva a fej és a csontok

és ezek lesznek kicsinyítve

16px magasság,szélesség vele arányos

ja és még átszínezni

2014. ápr. 2. 00:19
 6/16 A kérdező kommentje:
favicon lesz belöle,nézem a többi a favicon de azok részletesebben vannak kidolgozva mint amenyire nekem sikerult a kicsinyites utan,pedig azok sem nagyobbak 16x16 nal
2014. ápr. 2. 00:22
 7/16 anonim ***** válasza:
Alacsony sugarú élesítéssel próbálkozz, pl. 0,4-0,6 pixel táján. (Gimpet nem ismerem)
2014. ápr. 2. 00:32
 8/16 A kérdező kommentje:
találtam szerkesztöket neten faviconokra,talán az jobb lesz,de kösz a válaszokért ,zöld :)
2014. ápr. 2. 00:36
 9/16 tabaki ***** válasza:
Dobhatnál egy linket valami olyanra, amelyiknek a minőségével elégedett vagy.
2014. ápr. 2. 00:54
 10/16 anonim ***** válasza:

Esetleg egy megoldás:

- kerestem egy nagyobb felbontású változatot a belinkelt képből: [link]

- kivágtam belőle - "varázspálca" kijelölőeszközzel - a fejet és a csontokat: [link]

- a kijelölést kitöltöttem fehér színnel: [link]

- majd az így elkészült képet beimportáltam az Inkscape nevü vektorgrafikus képszerkesztőbe ( [link] ), majd az importált képet átalakítottam vektorgrafikussá (Útvonal/Bitkép vektorizálása menüpont): [link]

- átméreteztem 14x16-ossá (hogy megmaradjanak a képarányok) felbontásúvá majd kiexportáltam bittérképes képként, aminek a rajzvászon-méretét 16x16-ossá alakítottam: [link]

De célravezetőbb valami ikont keresni: [link]

2014. ápr. 2. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!