Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Rust nevezetű játékhoz küld...

Rust nevezetű játékhoz küld valaki ip címet ami müködik is? Letöltöttem a játékot és megy is csak nincs egy darab szerver se benne. Már sok ip címet kipróbáltam de nem jó egy se.

Figyelt kérdés
2014. márc. 28. 23:08
1 2 3
 11/25 Tengor ***** válasza:
Ha én nem tartom lopásnak, hogy amikor nem vagy otthon bemegyek hozzád és elviszem a gépedet a száz nem tudom mennyi torrent fájloddal, akkor az jogszerű és te nem fogsz feljelentést tenni?
2014. ápr. 24. 10:57
 12/25 anonim ***** válasza:
A seedeléssel már jogilag is bűnt követsz el, anélkül csak tirpák vagy.
2014. ápr. 24. 10:59
 13/25 anonim ***** válasza:
Az autó lopás és a letöltés 2 különböző dolog!De amúgy meg nem arról kéne beszélned hogy milyen tisztességes vagy hanem a kérdésre válaszolni!
2014. ápr. 24. 16:28
 14/25 anonim ***** válasza:
Adott valami, egy termék, amivel valakik dolgoztak, több száz munkaórát öltek bele, hogy elkészülhessen, majd árulni kezdték, hogy pénzt keressenek vele. Aztán jön valaki, aki elveszi és fizetés nélkül használja. Én nem látok különbséget.
2014. ápr. 24. 16:55
 15/25 Tengor ***** válasza:
#13, fejtsd ki, hogy miben más! Csak mert 20 éve még nem igazán volt "divatja"?
2014. ápr. 24. 17:02
 16/25 anonim ***** válasza:
Tudjátok jogilag engedélyezett letölteni!Csak azt bündetik a visszaseedelsz!És még azt büntetik aki feltöltötte!Csak hogy tudjátok.
2014. ápr. 24. 18:28
 17/25 anonim ***** válasza:
És mielőtt mindenki benyögné hogy nem szabad én Németországban lakok és itt egy rendőrkapitány mondta nekünk hogy letölteni szabad csak visszaseedelni nem szabad.
2014. ápr. 24. 18:41
 18/25 anonim ***** válasza:
Bocsánat Rendőrfőnök.:)
2014. ápr. 24. 18:42
 19/25 Tengor ***** válasza:

Legjobb tudomásom szerint Magyarországon az audió-videó anyagokra is ez vonatkozik: letöltheted, de ne oszd vissza.

Ellenben a szoftvereknél nem ez a helyzet!

Bocsi, paragrafust nem tudok idézni! Valaki?

2014. ápr. 24. 18:45
 20/25 anonim ***** válasza:

Tessék:

Igaz-e, hogy Magyarországon zenét és filmeket letölteni-másolni magáncélra legális, de szoftvereket nem?

Igen, a szerzői jogi törvény teszi meg ezt a különbséget közöttük. A pusztán magáncélú, jövedelemszerzést nem szolgáló másolás a szerzői jogi törvény alapján az úgynevezett szabad felhasználás körébe tartozik. A szabad felhasználás lehetőségének indoka az, hogy a törvény célként jelöli meg az információ terjesztését is, aminek ez igen fontos eszköze. A különbségtétel mögöttes indoka egyszer az, hogy a szoftverek jelentős része általában nem ezt a célt szolgálja (hiszen azok maguk is jövedelemtermelő eszközök), másrészt pedig az, hogy éppen ezért a piaci értékük is jóval magasabb lehet.

Ráadásul a szoftverek esetében csupán a másolás értéke a használattal realizálódik, maga a használat pedig önmagában engedélyköteles. A szoftver esetében élesen elválik egymástól a másolás és a használat kérdése, és mivel az engedély, a licenc nélküli használat önmagában is jogsértés, felesleges és értelmetlen a szabad felhasználás kérdése: hiszen lényegtelen, hogy a jogellenes szoftverhasználat az internetről letöltött adattömeg, írható cd-lemez, vagy akár lopott gyári lemez alapján történik. E szempontok alapján a szoftverekre részleteiben más szabályok vonatkoznak.

2014. ápr. 24. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!