Photoshoppal hogy tudok élethű hajat rajzolni?
Ühüm. Rajzos táblagéppel.
Érdekes, nekem Wacom Bamboo néven digitális rajztáblám (alias digitalizáló táblám) van, de miért ne hívhatnának több dolgot ugyanúgy? Például Kovács Jánosból is milyen sok van....
De a rajztábla önmagában nem old meg semmit, a szálanként rajzolt haj meg pláne nem. A látvány nem attól lesz hiteles, hogy agyonrészletezed. Egy szerencsésem odamontírozott és árnyékolt hajdarab adott esetben többet ér a képen, mint húszezer hajszálacska, kellő érzék nélkül odahúzgálva.
+szerencséseN
A fene egye meg, miért nem vagyok képes elküldés előtt észrevenni ezeket a hülyeségeket?
Igazad van, Tabaki, csak nem nagyon vagyok otthon az ilyen "hivatalos elnevezésekben". De egyébként persze, nem attól lesz a haj-rajz hiteles, hogy ezer szálból áll :)
Én, amikor hajat rajzoltam, úgy csináltam, hogy először csak egy "foltot" rajzoltam, tehát a hajat egyszínűre színeztem, aztán jöttek rá a különböző árnyalatok (az én módszerem az volt, hogy egyre világosabb árnyalatokat vittem fel, aztán a végefelé visszatértem a sötétebb színekre, hogyha esetleg túl sok lett volna a világos). Előtte érdemes tanulmányozni akár képeken, hogy hogyan is néz ki pontosan, ha rásüt a fény, meg ilyesmik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!