Hogyan irtsam ki ezt a vírust?
Ukash. Rendőrségi vírus. Ha a google-ban rákeresek valamire, nagy betűk vannak. (vírus jele). Maleware bytes nem talál semmit, avast 9 sem.
Ukash vírus removal meg csak 712 KB (exe), tehát az is vírus.
Az Appdata mappában (XP) semmilyen exe fájl nincs, amiről írták, hogy az a vírus. Rejtett mappákat láthatóvá tettem. Csökkentet módban is futtattam, de ott sem volt exe fájl.
És mellékesen az abaj, hogy a youtube-on is azzal szórakoznak, hogy vírusokat gyártanak, nemhogy megállítanák inkább ezeket.

Bár ez már sokszor, sok helyen ki volt tárgyalva, van sok módszer az eltávolítására, olyan gyakran változik ez a szépség, hogy a korábbi módszerek nem mindig hatásosak.
Ami eddig nekem mindig bevált: kivenni a merevlemezt, csatlakoztatni egy másik géphez, aztán egy megbízható vírusirtóval átnézetni ezt a merevlemezt, majd utána egy Malware keresővel is.
Ilyenkor, ha egyszerű adattárolóként működik a HDD, "nem él" a vírus, ezért nagyobb az esély az eltávolítására.

Lehet többszörös fertőzésed van...
Általánosságban a vírusok (malware) eltávolításáról ("WebSearch"-el példázva):
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__50..
ha a MalwareBytes nem találta, sem másik vírusírtó akkor valószinüleg nem friss az adatbázisuk, frissítsd!
egyéb leírások (Ukash):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!