Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan irtsam ki ezt a vírust?

Hogyan irtsam ki ezt a vírust?

Figyelt kérdés

Ukash. Rendőrségi vírus. Ha a google-ban rákeresek valamire, nagy betűk vannak. (vírus jele). Maleware bytes nem talál semmit, avast 9 sem.

Ukash vírus removal meg csak 712 KB (exe), tehát az is vírus.

Az Appdata mappában (XP) semmilyen exe fájl nincs, amiről írták, hogy az a vírus. Rejtett mappákat láthatóvá tettem. Csökkentet módban is futtattam, de ott sem volt exe fájl.

És mellékesen az abaj, hogy a youtube-on is azzal szórakoznak, hogy vírusokat gyártanak, nemhogy megállítanák inkább ezeket.

2014. márc. 12. 12:28
 1/5 Tengor ***** válasza:
2014. márc. 12. 12:36
 2/5 Lajos54 ***** válasza:

Bár ez már sokszor, sok helyen ki volt tárgyalva, van sok módszer az eltávolítására, olyan gyakran változik ez a szépség, hogy a korábbi módszerek nem mindig hatásosak.

Ami eddig nekem mindig bevált: kivenni a merevlemezt, csatlakoztatni egy másik géphez, aztán egy megbízható vírusirtóval átnézetni ezt a merevlemezt, majd utána egy Malware keresővel is.

Ilyenkor, ha egyszerű adattárolóként működik a HDD, "nem él" a vírus, ezért nagyobb az esély az eltávolítására.

2014. márc. 12. 12:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2014. márc. 12. 12:41
 4/5 csacsi2 ***** válasza:

Lehet többszörös fertőzésed van...

Általánosságban a vírusok (malware) eltávolításáról ("WebSearch"-el példázva):

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__50..

ha a MalwareBytes nem találta, sem másik vírusírtó akkor valószinüleg nem friss az adatbázisuk, frissítsd!

[link]

egyéb leírások (Ukash):

[link]

[link]

2014. márc. 12. 14:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ha a gépben ez a vírus nem tesz kárt (fájlokat töröl, winchestert teszi tönkre, vagyis nem lehet boot-olni később), csak az interneten a böngészőben majmol, akkor kinyomom az internetet és akkor jó. Semmiképp nem tudtam kiírtani, de már a youtube is akardozik.
2014. márc. 12. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!