Team viewer nevű programot telepített egy illető a gépemre. Ezáltal bármilyen mappámhoz, fájlomhoz hozzáférhet az illető? És látja, hogy mit csinálok a számítógépemen, tehát teljes körű hozzáférése van?
Azért az elég alap dolog, hogy akiben nem bízol nem engeded a géped közelébe. Egyetlen pendrive, vagy internetcím beírásával megfertőzheti bárki a géped, onnantól láthatja minden mozdulatod.
Persze a Teamviewer egyáltalán nem erre való, kémkedésre teljesen alkalmatlan.
Viszont ha letörlöd, az "illetőtől" ne kérj segítséget a továbbiakban.
Nem akarnék vitatkozni, de gyakran használom a TeamViewert, éppen arra a célra, amire kitalálták: olyan ismerősöknek segítek vele messziről, akik nem eléggé jártasak a számítógép kezelésében, bizonyos programok használatában. Mindketten elindítjuk a programot a gépünkön, utána ő megadja az éppen esedékes jelszót, én ezután férek csak hozzá a gépéhez. Aztán már az ő asztalát látom az én gépemen, és úgy tudok vele dolgozni, mintha az ő gépe előtt ülnék. Bármelyik programot tudom távolról használni, tehát meg tudom mutatni, amire éppen kíváncsi. Mindent, teljesen úgy tudok messziről végrehajtani, mintha a másik gép előtt ülnék.
De amikor végeztünk, bezárjuk mindketten a TeamViewert, ezután már nem lehetséges a kapcsolat, csak akkor, ha újra elindítják a másik gépen (is) a programot, és ismét megkapom a hozzáféréshez az ezúttal már másik, újabb jelszót. És bizony, azt a program generálja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!