Melyiket ajánlnátok egy kezdőnek: Blender, Maya,3DS max vagy Rhino 3d?
Nálam a sorrend:
Blender, Maya, Rhino, Max.
De mind jó, és mind bonyolult. Próbálja ki a kezdő, hogy neki személy szerint melyiknek a logikája tűnik rokonszenvesebbnek.
Egyikkel sincs tapasztalatom, természetesen ezek is ott vannak a csúcson. Hozzájuk veheted még a Modot is.
Azt hiszem, tényleg csak próbálgatással tudsz dönteni. Végül is mindegyiknek ugyanazokat az igencsak összetett feladatokat kell megoldaniuk, csak a gondolatmenetük és a program kezelése más. Viszont mindegyik tökéletes módszerre törekszik, és ezen a szinten már nemigen fordulnak elő ügyetlenkedések, inkább csak ez, amit mondtam, hogy te nem tudsz egy húron pendülni velük. Én például Mayával kezdtem, és nulla tudással is kézhez állónak, izgalmasnak és átláthatónak találtam. Hozzá képest a Max száraznak és nyögvenyelősnek tűnik a számomra, holott a népszerűsége meg a vele készült munkák minősége azt mutatja, hogy másoknak nagyon is bejön. Tehát nyilván nem a programmal van baj, hanem egyszerűen csak nekem nem fekszik. Gondolom, te is így leszel vele. Próbálj ki minél többet, valamelyikre majdcsak rákattansz.
Szerintem kezd a 3DS Max-szal, mert arról van sok tutorial.
Mudbox, vagy Zbrush: A mudbox eleinte könnyebb, de nekem a zbrush jobban bejött. Ennek ellenére a mudbox is jó, hiszen a hobbit 2-ben azzal csinálták a sárkányt. Ha a 3ds max egy idő után nem lenne jó, akkor próbáld a mayát.
A Blender ugyebár elég jól van magyarítva, de ettől még elvitathatatlan Én jobban tudom igaza, minden útmutató az angol változathoz igazodik. Ez a tévedések elkerülése érdekében helyénvaló is, a legszebben megtalált magyar, kaffer vagy eszperantó kifejezésnél is egyértelműbb az eredeti angol megnevezés.
Ami a tutoriálokat illeti, azok tonnaszámra vannak Blenderre is, ha ehhez hozzáveszem az ingyenességét, szívem szerint megintcsak azt erőltetném. De ha profi karrierre vágyol, érdemesebb mással indulnod. Egy-két szempont itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!