Felraktam a Linux Mintet, de flash tartalomnál (online játék) akad, lefagy szinte a gépem, böngésző. Miért?
Olvastam másnak is volt hasonló problémája,de mi lehet rá a megoldás? Mit kell csinálni? Kezdő vagyok.
Egy másik problémám,hogy a frissítéskezelőbe jönnek frissítések,de mikor kezdi letölteni illetve telepíteni a fele Sikertelen,ezt írja.Most ez normális linuxnál vagy ennyire bajos?
1 GB Ram van a gépbe mellékesen írom.
Ettől nem lettem okosabb.
Jelenleg az van,de tudni szeretném mi az oka amiért képtelenség használni Linuxot.
frissites inkabb terminal ablakban,
ezt ird be : sudo apt-get update
keri majd a root jelszot
majd sudo apt-get upgrade
bongeszo: chrome (alap a flash)
cifra ablakkezelos linuxoknak is kell vas
(1-2 gb.ram ,dupla mag )
Akkor felejtős.
Windowson nincs ilyen problémám.
Kösz a válaszokat.
attol,hogy valaki nem tudja hasznalni ....az az o baja
nem szukseges parancssorban irogatni ,ha nem akarsz ,minden megvan grafikusan is
arrol meg ,hogy valamennyire mukodik csak annyit,hogy ha lekapod a windows-os pc-ket meg azt a par darab windows-os telefont ,minden szamtech eszkozon linux fut (android,routerek,ceges szerverek,navigacio,ios stb,stb)
"Jelenleg az van,de tudni szeretném mi az oka amiért képtelenség használni Linuxot."
Nem a Linuxot nem tudod használni, csak a Flash-sel felszerelt weboldalakat.
Ez azért van, mert az Adobe - a Flash fejlesztője - a Flash forráskódját nem teszi közzé, illetve Linuxra (Mozilla Firefoxhoz) nem fejleszti tovább a Flash Playert, megakadt a 11.2.202.341 verziónál (miközben Windowsra már ott a 12.0.0.70).
Egyik megoldás, hogy használj Google Chrome-ot - abban a legutóbbi (12.0.0.70, Pepper-based) Flash-lejátszó van.
Másik dolog, meg hogy ellenőrizd, hogy milyen driver van a videókártyádhoz feltelepítve - ugyanis a videókártyák meghajtóprogramját külön kell aktiválni Linux alatt (természetesen a videókártya-gyártók sem adják ki a meghajtóprogramok forráskódját, csak zárt forráskodű meghajtót csinálnak - ha csinálnak).
Windowson se a legfrissebb flash player használóm hanem egy bizonyos verziót,legújabb jobban terheli a gépem,de ez most mindegy,lényeg windowson nincs ilyen probléma.
És hol,hogyan kell aktiválni ezt a videokártyás dolgot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!