Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Honnan tudom, hogy az excel...

Honnan tudom, hogy az excel táblázatnál a feladatomhoz melyik képlet kell?

Figyelt kérdés

pl: 2013-as érettségi, Uniós nyelvek, B, D,C oszlopban van hogy a lakosság x százaléka tud legalább egy nyelvet..két nyelvet stb

ez ugy néz ki hogy az első sor ausztria

egy nyelv:78% két nyelv:27% Három nyelv:9% egyet sem: (ezt kell kiszámolni képlettel)

melyik képletet kell használni, és honnan tudom megállapítani?

Igen, tudom hogy fent van a megoldás is, és abból ki tudom nézni a képletet de a többi feladatnál se megy a jó képlet kiválasztás, hiába nyálaztam át, hogy melyik mit csinál.. Sőt az előző feladatnál még csaltam is és megnéztem a képletet, és úgy csináltam meg a képletet hogy a megoldási fájl irta, még se rta ki az értéket. (meg a megoldás fájl képletében $ hasonló jel van, aki az enyémben nem jelenik meg.

Már végig néztem az összes google megoldást de egyik se írja hogy mi ez.

#érettségi #Excel #képlet #táblázat #középfokú inormatika
2014. febr. 13. 20:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
SimkoL: az érettségin sosem kell 7 egymásba ágyazott függvény. Kettő, max. három, de ha nem megy, még ezt is elfogadják, hogy valaki segédoszlopokban mellékszámításokat végezzen, és több lépésben számolja ki ugyanazt egyszerű függvényekkel. Informatikusnak gyötrelem látni, de az érettségin ugyanannyi pontot ér.
2014. febr. 14. 07:36
 12/13 A kérdező kommentje:

Az első feladatot pl. egy mezei kivonás, alsós anyag. 100% mínusz a csak egy nyelvet beszélők aránya, nem?

Képzeld el, én is tudom, de nem mindegy hogy van e rá függvény vagy csak annyit írok be hogy 1-B1 (minek után %-ban van megadva) mert ha jól tudom ha van függvény rá de nem azt használom, akkor arra a feladatrészre 0 pont jár. de javítsatok ki ha ebben tévedek, és akkor kb a legboldogabb ember leszek a világon.

Nyilván tudom, hogy nem itt kell gyk-n megtanulni az alapokat, szedtem is le netről könyvet, a $ már meg volt benne, de valahogy az összes ilyen amit eddig néztem az alap függvényen kivül (pl SUM) nem igen foglalkozott mondjuk a bonyolultabb függvényekkel.

2014. febr. 14. 10:34
 13/13 anonim ***** válasza:

Akkor menj be egy könyvesboltba, nézz körül, és vegyél meg egy rendes könyvet, amiben látod a függvényeket. Úgy látszik, sikerült nem megfelelő könyveket letöltened a netről, ilyenkor nyilván tovább kell lépni. Már persze ha tényleg a felkészülés a célod és nem a panaszkodás.

"mert ha jól tudom ha van függvény rá de nem azt használom, akkor arra a feladatrészre 0 pont jár"

Rosszul tudod. A feladatsort informatikatanárok állítják össze, nem hülyék, hogy egy egyszerű számtani alapműveletre függvényt követeljenek. A cél az, hogy informatikai értelemben normális módszerekkel oldd meg a feladatot, és ez abnormális lenne.

Az utasítás így szól: "Amennyiben lehetséges, a megoldás során képletet, függvényt, hivatkozást használjon,

hogy az alapadatok módosítása esetén is a kívánt eredményeket kapja!". Ebbe pedig a számtani képlet is beletartozik, és értelmes magyarázat van benne. Azért vonnak le pontot, ha fejben kiszámolsz egy részeredményt és begépeled, vagy ha nem használod a $ jelet, ahol kéne, hanem 20-szor egymás alá beírsz egy képletet.

(Egyébként szívesen a válaszokat.)

2014. febr. 14. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!