Honnan tudom, hogy az excel táblázatnál a feladatomhoz melyik képlet kell?
pl: 2013-as érettségi, Uniós nyelvek, B, D,C oszlopban van hogy a lakosság x százaléka tud legalább egy nyelvet..két nyelvet stb
ez ugy néz ki hogy az első sor ausztria
egy nyelv:78% két nyelv:27% Három nyelv:9% egyet sem: (ezt kell kiszámolni képlettel)
melyik képletet kell használni, és honnan tudom megállapítani?
Igen, tudom hogy fent van a megoldás is, és abból ki tudom nézni a képletet de a többi feladatnál se megy a jó képlet kiválasztás, hiába nyálaztam át, hogy melyik mit csinál.. Sőt az előző feladatnál még csaltam is és megnéztem a képletet, és úgy csináltam meg a képletet hogy a megoldási fájl irta, még se rta ki az értéket. (meg a megoldás fájl képletében $ hasonló jel van, aki az enyémben nem jelenik meg.
Már végig néztem az összes google megoldást de egyik se írja hogy mi ez.
Az első válaszolónak köszönöm.
SimkoL neked meg:
Hány olyan ország van az Unióban, amelynek lakossága 60%-nál nagyobb, illetve
40%-nál kisebb arányban beszél legalább 1, legalább 2, illetve legalább 3 idegen nyelvet?
Az eredményt képlet segítségével írassa a táblázat 60%-nál több, illetve 40%-nál
kevesebb sorának megfelelő oszlopaiba!
Akár magyar az excel akár nem kb odáig jutottam el vele, hogy a képletben benne kell lennie a HA-nak...
tudod az csak egy dolog hogy át van írva magyarra
Ha nem megy a matek, akkor ne is erőlködj.
A képletet neked kell megfogalmazni a matek nyelvén, majd átültetni az excellbe. Ott összehasonlítod a lehetőségekkel, mondjuk pl végzel egy próbaszámítást te, meg az excell. Ha egyezik az eredmény, már meg is vagy.
Első vagyok:
Utolsó: azért infóérettségihez input output nemigen kell. Egyébként igen. De szerintem gyakorlással 5ösre simán megírja. legalja a 4-es.
Hatos info érettségin nem az Excell lessz a cumi.
Oda mindig bevágnak valami olyasmit, amiről még az info tanár sem hallott.
Hát ez nagyrészt számtan, illetve matematika, azt kell tudni. Amit Excel nélkül nem tudnál elkezdeni megoldani, az Excellel se megy. Az első feladatot pl. egy mezei kivonás, alsós anyag. 100% mínusz a csak egy nyelvet beszélők aránya, nem?
Ne haragudj, de ha egy témakörből semmit nem tudsz, akkor nem a GYIK az a hely, ahol az alapokat elsajátíthatod. Alsó hangon egy jó könyv, esetleg egy magántanár. Ha végképp nem megy, akkor nem jó tárgyat választottál vagy nem jókor, ilyen is van.
"Oda mindig bevágnak valami olyasmit, amiről még az info tanár sem hallott."
Ezt meg valami okos és tapasztalt ember írta, aki sok infóérettségin részt vehetett már... El tudok képzelni olyan infótanárt, akinek minden évben van újdonság az érettségiben, ahogy olyan orvost is, aki nem látott még influenzát, de azért mind a kettő vélhetően elég ritka.
Ilyesmivel fölösleges riogatni az embereket, megvan a jogszabályban lefektetett követelmény, ahhoz igazodik az érettségi minden évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!