Hogyan tudom megállapítani, hogy milyen formátumot
játszik le a dvd lejátszóm? Részletek lent
Figyelt kérdés
Az van ráírva, hogy dts, divx, dvd video, mp3, mpeg4 video, jpeg. A firefox download helper-rel mp4 formátumban letöltöm a filmet (Dexter, gyilkosos sorozat, imádom). Letöltöttem egy programot, ami az mp4-ből divx-et csinál, így eljutottam az utolsó előtti évadig, amikor a program törlődött mert csak próbaprogram volt, újratelepíteni nem tudom. Gugliba beírtam ezt "mp4 to divx converter", egy csomó találat lett. De hiába konvertálom át akármelyik másik programmal divx-be, a dvd lejátszó nem játsza le. Az első program volt a tuti, de az ugye lejárt. Mit tudok ilyenkor csinálni? Légyszíves úgy válaszoljatok, hogy hülye vagyok a számítógéphez, köszi.
Ha nincs meg, vagy nem tudod megszerezni a lejátszód bővebb technikai adatait, ahol részletesebb információkhoz juthatsz, készíts egy rövid videóból többféle beállítással konvertálást (a megfelelő formátumra, más-más mérettel, tömörítéssel), írd ki egy DVD-re (ha elfogadja a lejátszód az újraírhatót, akkor akár arra is), aztán nézd meg, melyik felel meg neki.
Nem minden asztali lejátszó tud bármilyen beállítást megjeleníteni. És arra figyelj, hogy a DivX nem azonos az Xvid-del, főleg egyes lejátszók nem szeretik az utóbbit.
2014. febr. 2. 20:32
4/8 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ, királyok vagytok.
2014. febr. 2. 20:32
5/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit jelent az hogy tömörítéssel konvertálni stb, tök hülye vagyok a számítógéphez. Annyit értek hozzá, hogy hozzáadom a listához, kiválasztom hogy divx és nyomok egy startot, ha kérhetem érthetőbben.
2014. febr. 2. 20:36
6/8 Lajos54 válasza:
Például, ha a FormatFactory-t használod, mégpedig a "mindent-MP4" ikont kiválasztva. A megjelenő ablakban van egy olyan opció, hogy "Kimenet beállítása". Ha ide kattintasz, megjelenik egy ablak "Videó beállítása" néven. Itt rengeteg beállítás közül választhatsz. Esetedben a DivX lesz valószínűleg a megfelelő. Jobb oldalon, az Érték oszlopban kattints a
2014. febr. 2. 21:04
7/8 Lajos54 válasza:
Bocs, véletlen elküldtem...
Tehát jobb oldalon kattints a kiválasztott érték sorába, megjelenik egy kis fül, azt lenyitva lehet állítani az értékeket. Lehetőleg az általában használt szabványosakat érdemes kiválasztani, és írd fel, hogy mire állítottad.
Az én pár éves Philips lejátszóm sem szert mindenféle beállítást, de én már kipróbáltam, mit játszik le normálisan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!