Segítség ma vettem egy acer aspire tipusú laptopot és nem tudom elindítani mit tegyek? A többi lent.
Szia.
Tehát bekapcsolódik, csak nem megy a linux használata. Ezek után gondolom nem linuxot szeretnél használni rajta.
Fogj egy windows telepitőt rakd bele cd/dvd meghajtójába inditsd be rólla a laptopot, töröld le a merevlemezen lévő összes particiót és telepitsd fel a windowst.
(Esetlegesen a BIOS-ban vagy BOOT gomb segitségével válaszd ki bekapcsolás után azt, hogy milyen eszközről - cd/dvd - bootoljon a laptop - F12 elvileg a boot sorrend, de ez erősen laptop és bios függő)
Sok sikert.
Üdv.
megpóbáltam betenni a win 7 et de ugyan az amikor bekapcsolom a laptopot megjelenik a linux logója és 2 opció közül lehet választani 1.Limpus Linux
2.Create a bootable usb disk
ha az elsőre megyek akkor leellenőriz néhány dolgot és zöld ok ír majd nem csinál semmit
ha a másodikra megyek akkor folyton azt írja hogy pls plug in a usb disk
Szia.
Irtam, ahhoz hogy a gép cd/dvd-ről beinduljon vagy a BIOS-ban vagy a BOOT gombbal lehet meghatározni a BOOTolás sorrendjét, mindkettő erősen laptop függő.
Irj egy pontos laptop tipust, és esetlegesen az Users Manuáljában benne lesz, hogyan lehet beállitani azt, hogy beinduljon cd/dvd-ről.
Win7 telepitése : [link]
(Esetlegesen megpróbálhatod usb-ről telepiteni a win7-et, de ehhez is be kell állitani a boot sorrendet).
Sok sikert.
üdv.
Szia.
Az általad linkelt manuál alapján, megkeresed a BOOT menűt, a 2. tételre (elvileg nállad is lesz valami CD/DVD) ráállva, megnyomod az F6 billentyüt (elvileg a második és az első sort megcseréli).
Ha netán nem a második sor lenne a CD/DVD meghajtó akkor értelemszerüen annyiszor F6 gomb mig a CD/DVD meghajtó nem nem kerül az első sorba.
Le lefelé akarod mozgatni, akkor pediglen F5 gomb.
Aztán kilépés (Ahogyan a manualban van : Exit Save Changes) változások elmentése.
Sok sikert.
Üdv.
Szia!
Ne felejtsd el a boot menüben az UEFI-t átállítani Legacy-re!
Rendben ezt mindenhol elolvasom és tényleg jó meg minden...
De mivan akkor ha nincs legacy csak uefi?
Erre senki nem tudja a választ többek közt én sem :\
Mivel így nem enged bootolni semmit.
Nem ismeri fel az pendriveot (működik) nem ismeri fel a cd/dvd-t (működik) és igen átálítottam a bootolási sorrendet mindezekmellett megpróbáltam f12 segítségével be bootolni a pendriveot/dvd,cd-t de ugyebár nem ismeri fel ezért csak a hdd látható. Ötleteket nagyon nagyon megköszönném! És minden felhasználható esetben megy a zöld kéz!
Egyébként a te esetedben uefi-t állítsd át legacyra majd amilyen módon szeretnéd telepíteni az operációs rendszeredet úgy állítsd be a bootolási sorrendet mint mint pl ha cd/dvd akkor a meghajtódat rakd az első sorba és automatikusan elfog indulni a telepítő ha nem akkor F12-vel próbáld behozni a boot menüt és válaszd ki azt amivel telepíteni szeretnéd. Viszont arra figyelj ha sikerült a telepítés biosba állítsd vissza a HDD-t elsődlegesbe mert különben mindig az első helyen álló boot tipussal próbál majd elindulni.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!