Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Segítség ma vettem egy acer...

Segítség ma vettem egy acer aspire tipusú laptopot és nem tudom elindítani mit tegyek? A többi lent.

Figyelt kérdés
Acer Aspire laptopot vettem ma amin eredetileg linux op. Rendszer van, de amint elindítom a parancssorba kellene valamit beírni hogy elinduljon úgy mint ahogy ezen a videón látni lehet: htt. P://www.youtube.com/watch? V=9g9OVJGKLlk én 3:35 után nem tudom mit csináljak.

2014. jan. 24. 19:01
1 2
 1/11 coopper ***** válasza:

Szia.

Tehát bekapcsolódik, csak nem megy a linux használata. Ezek után gondolom nem linuxot szeretnél használni rajta.

Fogj egy windows telepitőt rakd bele cd/dvd meghajtójába inditsd be rólla a laptopot, töröld le a merevlemezen lévő összes particiót és telepitsd fel a windowst.

(Esetlegesen a BIOS-ban vagy BOOT gomb segitségével válaszd ki bekapcsolás után azt, hogy milyen eszközről - cd/dvd - bootoljon a laptop - F12 elvileg a boot sorrend, de ez erősen laptop és bios függő)

Sok sikert.

Üdv.

2014. jan. 24. 19:15
 2/11 A kérdező kommentje:

megpóbáltam betenni a win 7 et de ugyan az amikor bekapcsolom a laptopot megjelenik a linux logója és 2 opció közül lehet választani 1.Limpus Linux

2.Create a bootable usb disk

ha az elsőre megyek akkor leellenőriz néhány dolgot és zöld ok ír majd nem csinál semmit

ha a másodikra megyek akkor folyton azt írja hogy pls plug in a usb disk

2014. jan. 24. 21:07
 3/11 coopper ***** válasza:

Szia.

Irtam, ahhoz hogy a gép cd/dvd-ről beinduljon vagy a BIOS-ban vagy a BOOT gombbal lehet meghatározni a BOOTolás sorrendjét, mindkettő erősen laptop függő.

Irj egy pontos laptop tipust, és esetlegesen az Users Manuáljában benne lesz, hogyan lehet beállitani azt, hogy beinduljon cd/dvd-ről.

Win7 telepitése : [link]

(Esetlegesen megpróbálhatod usb-ről telepiteni a win7-et, de ehhez is be kell állitani a boot sorrendet).

Sok sikert.

üdv.

2014. jan. 25. 04:14
 4/11 A kérdező kommentje:
a laptop típusa: Acer Aspire E1-771G
2014. jan. 25. 07:32
 5/11 A kérdező kommentje:
beléptem már a bios ba csak azt nem tudom hogy mit állítsak át nem akarok semmit elrontani.: [link]
2014. jan. 25. 07:52
 6/11 coopper ***** válasza:

Szia.

Az általad linkelt manuál alapján, megkeresed a BOOT menűt, a 2. tételre (elvileg nállad is lesz valami CD/DVD) ráállva, megnyomod az F6 billentyüt (elvileg a második és az első sort megcseréli).

Ha netán nem a második sor lenne a CD/DVD meghajtó akkor értelemszerüen annyiszor F6 gomb mig a CD/DVD meghajtó nem nem kerül az első sorba.

Le lefelé akarod mozgatni, akkor pediglen F5 gomb.

Aztán kilépés (Ahogyan a manualban van : Exit Save Changes) változások elmentése.

Sok sikert.

Üdv.

2014. jan. 25. 08:29
 7/11 acst válasza:
100%

Szia!

Ne felejtsd el a boot menüben az UEFI-t átállítani Legacy-re!

2016. máj. 5. 17:45
 8/11 anonim válasza:
acst te egy király vagy!
2017. febr. 12. 12:22
 9/11 anonim válasza:

Rendben ezt mindenhol elolvasom és tényleg jó meg minden...

De mivan akkor ha nincs legacy csak uefi?

Erre senki nem tudja a választ többek közt én sem :\

Mivel így nem enged bootolni semmit.

Nem ismeri fel az pendriveot (működik) nem ismeri fel a cd/dvd-t (működik) és igen átálítottam a bootolási sorrendet mindezekmellett megpróbáltam f12 segítségével be bootolni a pendriveot/dvd,cd-t de ugyebár nem ismeri fel ezért csak a hdd látható. Ötleteket nagyon nagyon megköszönném! És minden felhasználható esetben megy a zöld kéz!

2017. máj. 12. 20:23
 10/11 anonim válasza:

Egyébként a te esetedben uefi-t állítsd át legacyra majd amilyen módon szeretnéd telepíteni az operációs rendszeredet úgy állítsd be a bootolási sorrendet mint mint pl ha cd/dvd akkor a meghajtódat rakd az első sorba és automatikusan elfog indulni a telepítő ha nem akkor F12-vel próbáld behozni a boot menüt és válaszd ki azt amivel telepíteni szeretnéd. Viszont arra figyelj ha sikerült a telepítés biosba állítsd vissza a HDD-t elsődlegesbe mert különben mindig az első helyen álló boot tipussal próbál majd elindulni.

Remélem tudtam segíteni.

2017. máj. 12. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!