Az a sok program, ami driver tunert, gúgöl krómot, túlbárokat és egyéb vírusokat próbál telepítéskor a gépünkre csempészni semmi szabályt, törvényt nem sért (pl. USA-ban)?
Kezdte a Daemon Tools, most már gyakorlatilag minden kisebb program csinálja. Ideje lenne már, hogy a vírusirtók gyártói bekeményítsenek, és az összes ilyen szennyezett telepítőt vírusnak titulálják. Elvégre csinálják játék crackekkel is, és ezek rosszabbak, mert ténylegesen fertőznek.
Mit gondoltok? Nekem kezd elegem lenni abból, hogy minden telepítéskor 77 pipát ki kell venni, meg 38 decline gombot nyomni. Aki meg sík hülye az informatikához, és/vagy nem tud angolul, automatikusan telepíti a sok sz*rt.
Igen, ettől van herótom nekem is. Ha nem figyelek oda, egy-egy trükkös installernél, meggazdagodok +5 teljesen felesleges programmal, amit persze kézileg, egyenként kell törölnöm.
Hogy aki ezt kitalálta... A heréjénél fogva kötném fel.
"Aki meg sík hülye az informatikához, és/vagy nem tud angolul, automatikusan telepíti a sok sz*rt."
Aki meg ért hozzá, az degeszre keresi magát a hozzá nem értőkből.
Szerintem ez sehol nem ütközik törvénybe hiszen csak egy ajánlatot tesz az installer, hogy telepítse-e az adott toolbarokat és a többi szemetet, amely ajánlatot te elutasíthatsz. De valóban nagyon idegesítőek és tolakodóak ezek a sz*rságok.
Én azt utálom mikor a böngésző beállításait is módosítgatja és alíg lehet kilőni... Na azt ki nem állhatom.
Nem hiszem hogy valaha is lesz ez ellen intézkedés sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!