Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Unity 3D és/vagy Blender...

Perspect kérdése:

Unity 3D és/vagy Blender (játék készítés)?

Figyelt kérdés
Unity 3D programot szeretnénk használni a játék motorjaként, de Blenderben modellezünk. Szerintetek érdemes használni a unity-t, vagy a blender legyen a motorja is a FPS/TPS játékunknak?

2013. dec. 28. 21:58
 1/3 zsomkovacs ***** válasza:

A Unity szerintem elég jó, nyugodtan használhatjátok (ha a valós idejű árnyékok kezelése nem létszükséglet). Blender Engine-t is használhattok, de ne a modellezőprogramét, mert az játékokra nem jó, van nekik is játékengine-ük:

[link]

2013. dec. 28. 22:06
 2/3 tabaki ***** válasza:

"Blender has its own built in Game Engine..."

Hm, szerintem a játékmotor ugyanannak a programnak egy másik eleme. A játék elkészülése után menthető önállóan futtatható formában (a User Preferences ablak Addons fülének a Game Engine beállításában engedélyezed, onnantól benne lesz az Export menüben), ekkor a program mellékeli a futtatáshoz szükséges könyvtárakat.

Nem tudom megítélni, hogy melyik a jobb, egy próbát mindenesetre megér a BGE is. Én csak próbákat csináltam vele, de ha belerázódtok, eléggé kézhez álló.

2013. dec. 28. 23:59
 3/3 sancii54 válasza:

Erre én is nagyon kíváncsi lennék, egy barátommal szintén ugyanígy vagyunk, Unity 3D, modellezni pedig Blenderben, azért pont Blenderben, mert szerintünk ebből lehet a legkevesebb gonddal átvinni a modelleket az Unityba, de azt én is szeretném megtudakolni, ehhez melyik a legkézenfekvőbb modellező program(?)

Lehet hülyeséget írtam, ezért külön bocsánat, csak érdekel engem is ez a dolog

2014. jún. 29. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!