Vezetékes hálózati kapcsolat engedélyezése Ubuntu alatt?
A laptop-m egy routertől dhcp -n keresztül kap IP címet. A hálózatoknál nem jelenik meg a kívánt kapcsolat.
$ ifconfig eth0
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 20:89:84:c3:a0:f0
UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)
Interrupt:16
Network mamagement file tartalma:
[main]
plugins=ifupdown,keyfile
dns=dnsmasq
no-auto-default=20:89:84:C3:A0:F0,
[ifupdown]
managed=true
cat /etc/network/interfaces
mit mutat?
Első voltam.
Próbáld ki ezeket a parancsokat.
dhcpcd eth0
dhclient eth0
ezek a DHCP szervertől kérnek egy hálózati konfigurációt. Ha azt írja az egyikre, hogy nincs telepítve, akkor próbálkozz a másikkal.
$ cat /etc/network/interfaces
auto lo
iface lo inet loopback
$ sudo dhcpcd eth0
[sudo] password for ferenc:
err, eth0: timed out
err, eth0: lease information file `/var/lib/dhcpcd/dhcpcd-eth0.info' does not exist
warn, eth0: using IPV4LL address 169.254.223.67
ferenc@ferenc-Aspire-E1-531:~$ dhcpcd.sh: interface eth0 has been configured with new IP=169.254.223.67
ferenc@ferenc-Aspire-E1-531:~$
Rendszerbeállítások->Hálózat:
Vezetékes hálózat részletei:
Hardwarecím van.
Kábel kihúzva.
Kábelt és a csatlakozást ellenőriztem már, ők jók. Windows alatt le lehet tiltani a hálózati csatlakozót. Ara gondoltam először, hogy lehet, hogy le lenne tiltva?!
Ezen a gépen csak ubuntu van. DHCP fut a routeren. Van még egy laptop, windows7, illetve egy okos telo. Velük nincs gondom.
Amúgy ezen a laptopon a vezeték nélküli kapcsolat jó, kapok dhcp -n ip-t.
Meg kéne nézni, hogy nincs e fizikai baja a hálókártyának. Ehhez egy a router hálózatából való IP címet kell adni a gépednek, amihez a következő parancsot kell kiadnod:
ifconfig eth0 192.168.0.110
az ip címet csak példaként írtam, az első három pontal elválasztott szám eggyezen meg a routered LAN portjának számával, tehát ha a routered LAN portjának IP címe 192.168.1 akkor az eth0 után a 192.168.1.110 szerepeljen.
Ha ez meg van, akkor mehet a pingelés, ehhez ad ki a következő parancsot
ping 192.168.0.1
értelemszerűen az IP cím a router LAN portjának IP címe.
Figyeld mit ír ki, ha olyanokat ír, hogy csomag elveszett, akkor hardware hibád van.
Ahhh :S Kipróbáltam de nem segített:S :) Közbe rájöttem már :):) Nem hiszem el :S A kábeleket én készítettem és a törésgátlójuk, a színes kupak a végén, kicsit csiger. Ha a törésgátlóval próbálom bedugni a csatlakozóba, akkor nem érintkezik rendesen, törésgátló nélkül megy. Kezdő linuxos vagyok :) és sokat tanultam megint. Köszönöm a segítséged!
Köszönöm a segitséged,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!