Valaki segít nekem Ubuntu probléma megoldásán ha van oly szíves?
Először is köszi! :)
Probléma: a laptopra Linux Ubuntu 13.10 (32 bites) lett húzva és a jelszóval akadnak gondok. Próbáltam, hogy recovery módban (terminál ablak, vagy valami olyasmi) beütöttem a "passwd <username>" parancsot (<username> helyére természetesen a felhasználónevet írtam be), és dobtam egy Entert. Kijött, hogy új UNIX jelszó, írtam egyet. Jött a megerősítés (új UNIX jelszó), beírtam azt is. Ekkor megint Enter és kijött, hogy:
"passwd: Hitelesítő token hiba
passwd: password unchange"
Vagy valami ilyesmi.
Szóval egy magamfajta (műszaki beállítottságú, programozáshoz alapfokon éppenhogy értő) részére kéne segítséget nyújtani, hogy mit kéne csinálni, hogy működjön a rendszer.
Előre is hálám, köszönetem mindenkinek, aki érthetően tájékoztat! :)
Mindenképp linux-ot szeretnél használni?
Ha nem akkor azt tanácsolom, hogy ne szenvedj vele, hanem tegyél fel egy windows-t helyette.
Igen, Linuxot szeretnék.
Igen, angolul boldogulok, köszi! :)
Megoldódott! Root menüben (a recovery módban) a parancssorba beírtam egy olyat, hogy "mount -rw -o remount /", aztán meg a "passwd username" és így már engedte a jelszófrissítést.
(Csak ha esetleg valaki ilyen helyzetbe kerülne, és érdekelné egy ilyen info)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!