Szerintetek érdemes lenne Windows XP-ről Ubuntura/ Open Suse-ra váltanom?
Nem nagyon vonzanak a játékok , szóval leginkább internetezésre használnám. Ezeket a programokat használnám:
Opera 12.16
Firefox 26
Comodo Dragon 30 (chrome alapú böngésző)
Libreoffice 4(windowson is ezt használom)
FLVTO youtube downloader
+ kell médialejátszó meg ilyen apróságok amik szerintem úgyis előre vannak telepítve
Szeretem azt is ha egy rendszer alaposan testre szabható és nem igényel sok erőforrást. Igazából a laptopomról van szó , arra akarnám telepíteni , de csak akkor ha jobban járok vele mint az xp-vel. A laptopról csak annyit tudok hogy 1 GB ram van rajta. Még júniusban egyszer fontolóra vettem a telepítést , de csak odáig jutottam hogy az ubuntu képfájlt kiírtam egy dvd-re. Viszont a laptopomon nincs ilyen meghajtó ezért csak pendriveról tudnám telepíteni , de nem akarom elcseszni a gépet. És sajnos nincs túl sok rendszer telepítési ismeretem:(
Érdemes az XP-t lecseréni, főleg ha ilyenekere használod a gépet.
Én pedig nem szívtam az Opensuséval, pedig sok mindenre használom a gépet. Sokkal stabilabb, mint az a búghalmaz Ubuntu. Kezdőnek ennyi rammal inkább egy Linux Mint xfce-t javaslok. Igaz, hogy Ubuntura épül, de mégis normálisabban össze van rakva. Előretelepített kódekek, flash, java, böngésző, office, stb. vannak benne. A csomagválasztéka igen széles, ha esetleg valami hiányzik. KDE tényleg nem a legjobb erre a gépre, de az sem olyan errőforrászabáló, lassú környezet, mint ahogy sokan mondják. Csak ügyesen kell beállítani, amihez nem mindenki veszi a fáradtságot, hiszen fikázni könnyebb. Nekem alapjáraton 346 mb ramot evett a Suse kde, ráadásul a 64 bites. Firefox használatával pedig max 900.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!