Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Vettem egy acer laptop -t...

Vettem egy acer laptop -t linux Linpus op rendszerrel?

Figyelt kérdés

Csak parancssoros módban indul a gép, nem tudom grafikus módban elindítani. Tud valaki segíteni, hogy hogyan tudom a grafikus módot elindítani?!

Kerestem goglin képeket, elvileg rendelkezik grafikus móddal.

2013. dec. 19. 17:29
1 2
 1/20 Szecsői Tibor ***** válasza:
startx
2013. dec. 19. 17:34
 2/20 anonim ***** válasza:

Úgy olvastam ezeket grafikus interfész nélkül szállították.

Fel lehet rá telepíteni, csak hát ha megakadsz, megint megáll a dolog. Ismerős nincs aki ért hozzá?

Mindenesetre ha mindenképp linuxnál akarsz maradni, egyszerűen telepíts fel a gépre egy ubuntu linuxot, ez a legegyszerűbb, pendrive-ról is lehet bootolni, és ehhez nagyon sok leírás van, magyarul is.

2013. dec. 19. 17:37
 3/20 Szecsői Tibor ***** válasza:
Hát ha nincs rajta GUI, az gyosran kiderül, ha kiadja a startx utasítást. Ebben írj be egy uname -a utasítást, másold be az outputját, és akkor konkrétan tudunk segíteni, hogy hogy tudsz repobol grafikus felületet telepíteni.
2013. dec. 19. 17:40
 4/20 A kérdező kommentje:

Háát ezt beszívtam:S

startx program nem található. Tehát akkor nincs grafikus felület hozzá. Ha más nincs akkor feldobok rá egy ubuntu -t.

2013. dec. 19. 17:44
 5/20 Szecsői Tibor ***** válasza:
A startx nem egy program. Tolhatsz rá ubuntut, de egyszerűbben is megoldható, az előbb írtam.
2013. dec. 19. 17:59
 6/20 A kérdező kommentje:

sh: startx command not found

uname -a:

Linux localhost.localdomain 2.6.38.21p #5 Tue May 10 15:09:13 CST 2011 i686 i686 i386 GNU/Linux

2013. dec. 19. 18:23
 7/20 tabaki ***** válasza:
Nem hiszem, hogy nagyon törnöd kéne magad a Linpus megmentéséért. Ezeket a gépeket direkt azért telepítik ilyen bénán, hogy azonnal rohanjál Windowst venni. Örülök, hogy nem ez volt az első gondolatod. Tegyél rá Mintet, Ubuntut, Manjarot, akármi használhatót, hál' Istennek, van elég.
2013. dec. 19. 19:15
 8/20 Csxeba ***** válasza:
Debián! Bármi segítség kell írjál nyugodtan!
2013. dec. 19. 21:07
 9/20 A kérdező kommentje:
köszönöm. Debian -t teszek fel. Másik gépemen már Debian fent van és egy olyan problémám van, hogy a Brasero cd/dvd íróval kiírtam egy dvd -t, majd bezártam az írót. Most szeretnék egy .iso file -t kiírni, de nem indul el. Kiírja hogy indítja, de nem indul el...:S
2013. dec. 19. 21:18
 10/20 tabaki ***** válasza:

Ööö... igen, Debian.

(Ahhoz képest, hogy pont erről privátoltam Csxebával, illett volna nem kifelejtenem...)

2013. dec. 19. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!