Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » MS-DOS-hoz értők! Mit rontok el?

MS-DOS-hoz értők! Mit rontok el?

Figyelt kérdés

Tehát, egy na.docx fájlt szeretnék átmásolni egy alkonyvtar1 nevű mappába.Így adtam meg a parancsot(gyökérkönyvtárból/C./)(ja,itt az ékezet a rossz irányba mutat,ott jó)

copy c:/documents and settings/lili/desktop/na.docx(itt ütöttem egy space-t)c:/documents and settings/alkonyvtar1

Azt mondja,nem találja.

Amúgy ez Command Prompt program.

2013. dec. 17. 22:01
 1/4 anonim ***** válasza:

A probléma az lesz, hogy mivel szóköz van a mappanévben (Documents and settings), idézőjelbe kéne tenned a paramétereket. Tehát így:

copy "c:/documents and settings/lili/desktop/na.docx" "c:/documents and settings/alkonyvtar1"

Egyébként tanács:

Szerintem ne vesződj az elérési útvonalak gépelésével, hanem kezd el gépelni, hogy "C:\Doc", üss egy TAB-ot. Utána ugyanígy a többivel. Ha valamit nem dob ki, az nincs, vagy szűkítened kell még további betűkkel. Viszont ha így rakod össze a parancsot, a végén tuti jó elérési útvonalakat fogsz megadni. :)

2013. dec. 17. 22:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Másik megoldás a 8 karakterre redukált kifejezés:

copy c:/docume~1/lili/desktop/na.docx c:/docume~1/alkonyvtar1

2013. dec. 17. 22:34
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)Gyorsan ki is próbálom!
2013. dec. 17. 22:37
 4/4 A kérdező kommentje:
IGGENN!! 1 file(s) copied.
2013. dec. 17. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!