MS-DOS-hoz értők! Mit rontok el?
Tehát, egy na.docx fájlt szeretnék átmásolni egy alkonyvtar1 nevű mappába.Így adtam meg a parancsot(gyökérkönyvtárból/C./)(ja,itt az ékezet a rossz irányba mutat,ott jó)
copy c:/documents and settings/lili/desktop/na.docx(itt ütöttem egy space-t)c:/documents and settings/alkonyvtar1
Azt mondja,nem találja.
Amúgy ez Command Prompt program.
A probléma az lesz, hogy mivel szóköz van a mappanévben (Documents and settings), idézőjelbe kéne tenned a paramétereket. Tehát így:
copy "c:/documents and settings/lili/desktop/na.docx" "c:/documents and settings/alkonyvtar1"
Egyébként tanács:
Szerintem ne vesződj az elérési útvonalak gépelésével, hanem kezd el gépelni, hogy "C:\Doc", üss egy TAB-ot. Utána ugyanígy a többivel. Ha valamit nem dob ki, az nincs, vagy szűkítened kell még további betűkkel. Viszont ha így rakod össze a parancsot, a végén tuti jó elérési útvonalakat fogsz megadni. :)
Másik megoldás a 8 karakterre redukált kifejezés:
copy c:/docume~1/lili/desktop/na.docx c:/docume~1/alkonyvtar1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!