Számítógéphez értők, miért van ez, hogy a fényképeim mappáinak tartalmát máshogy "számlálja", indexálja (l. Ent bőv. )?
Na, arra már rájöttem, hogy azóta "számolja jól", mióta új gépem van 1 éve. Akkor ezen valami nincs beállítva úgy látszik, ami a régin igen. Van egyáltalán ennek valami jelentősége? Mitől van ez?
Ha valami nem érthető, megpróbálom jobban leírni. :)
Képeket tartalmazó mappákban miniatürizált nézetben a windows létrehoz egy thumbs.db nevű fájlt.
Ezen a gépemen Win 7 van, a régin XP volt, ha ez számít valamit.
Be van jelölve ugyanúgy minden mappára az, hogy a tartalomindexelés engedélyezett, ezért nem értem.
Ezt találtam még: [link]
Tehát nem is baj, hogy nem indexeli? Nekem úgy látszik alapból ezen a gépen be se volt állítva?
Ezt írja, hogy így kell 7-esen kikapcsolni:
For Windows Vista and Windows 7:
Click the Start button
Click on Control Panel
Click on Folder Options
Click on the View tab
Under the Files and Folders section check the button next to "Always show icons, never thumbnails"
Click on Apply
Nekem ez nincs kiikszelve, és úgy látszik, mégsem hoz létre?
Jajj, nem értem ezt az egészet...
Thumbs.db is a system file that contains the thumbnail cache--a collection of thumbnail images for photos, documents, Web pages, and so on--for a particular folder. It saves Windows XP from having to render the thumbnails individually each time you open the folder, instead displaying them lickety-split. Vista and Windows 7 each store their thumbnails elsewhere, which is why you don't see such a file on newer systems.
Itt a válasz, köszönöm (magamnak :D). Tehát ezért nem látszik már az új gépemen, a Win 7-nél a mappákban a Thumbs, mert máshova teszi. De ha nem kapcsolom ki, az se csinál bajt, ugye? Annyi helyet gondolom nem foglal, meg hát valamire csak jó, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!