Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Számítógéphez értők, miért...

Számítógéphez értők, miért van ez, hogy a fényképeim mappáinak tartalmát máshogy "számlálja", indexálja (l. Ent bőv. )?

Figyelt kérdés
Tehát van 20 mappám. Az első 10-nél ha rámegyek a mappára (annak tulajdonságaira), akkor eggyel több képet számol, mint amennyit tartalmaz a mappa. Tehát van mondjuk egy albumban 108 képem, és ha a mappa tulajdonságaira megyek, már 109-et ír. Gondolom valami indexált fáljt hozott benne létre, vagy nem tudom. A másik 10 (újabb) mappáimnál már "jól számolja". Mitől lehet ez? Nem állítottam át semmit időközben, hiszen nem is tudom, mitől van (volt ez a többet számolás). Melyik a "jó"? Van egyáltalán ennek valami jelentősége?
2013. márc. 15. 13:29
1 2
 11/16 miért.én? ***** válasza:
nem
2013. márc. 15. 14:32
 12/16 A kérdező kommentje:
Mi nem? :D Nem baj, ha nem kapcsolom ki?
2013. márc. 15. 14:35
 13/16 A kérdező kommentje:
Illetve ha CD-re, pendrive-ra másolom a képeimet, nem baj, hogy másolódik a Thumbs is?
2013. márc. 15. 15:11
 14/16 miért.én? ***** válasza:

Nem olvastad el az első hozzászóló linkjét?

"A Thumbs.db a Microsoft Windows által használt, alapértelmezésben rejtett állománytípus, amelyet az Intéző minden képeket tartalmazó mappához létrehoz (és magába az illető mappába tesz) a mappa első megnyitásakor, amely „miniatürizált” vagy „filmszalag” nézetre van állítva (a képeket nem tartalmazó mappák működéséhez nem szükséges). Ez tárolja a Windows Intéző részére a mappában tárolt képek miniatürizált nézeteit. A Thumbs.db megtalálható mindegyik mappában, ami képeket vagy fotókat tartalmaz és az Intéző úgy van beállítva, hogy létrehozza ezt a fájlt, például a Bélyegkép (Thumbnails) vagy Filmszalag (Filmstrip) nézetben.

A Thumbs.db a fenti nézetekben a JPEG, BMP, GIF, TIF, PDF és HTML formátumú képek miniatürizált változatait tárolja el, mégpedig az eredeti fájl formátumára tekintet nélkül JPEG formátumban. Ha törlik a fájlt, a mappa újabb megnyitásakor ismét létrejön.

Windows XP Media Center Edition szintén létrehoz egy ehthumbs.db-t, amely ekkor a videofájlok előnézeteit tartalmazza.

Windows Vistában a Microsoft lecserélte Thumbs.db fájlokat egy olyan központosított miniatürizált képadatbázisra, ami a \Users\[felhasználónév]\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer mappában található, thumbcache_xxxx.db néven.

A Thumbs.db létrehozása kikapcsolható az Intéző „Eszközök” menüjében a „Mappa beállításai…” menüpont alatt a „Nézet” fülön található „Ne gyorsítótárazza a miniatűröket” opció bekapcsolásával."

Nem számít, hogy törlöd, vagy sem.

2013. márc. 15. 15:30
 15/16 A kérdező kommentje:
Oké, de, olvastam. Azért kérdeztem, hogy nem baj-e, ha nem törlöm, mert annyian rugóznak a témán itt a neten, hogy törölni vagy sem.. Én meg inkább meghagynám, csomó programhoz szerintem jó, ha megvannak.
2013. márc. 15. 15:38
 16/16 A kérdező kommentje:
Nem baj, ha nem kapcsolom ki? - ezt kérdeztem amúgy, nem a törlést. Köszi az eddigi sok választ :D, mentek a zöld izék.
2013. márc. 15. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!