Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ahh mindjárt eldurran az...

Ahh mindjárt eldurran az agyam. :S Linux-t, Debian-t, szeretnék telepíteni a gépemre, de nem jön össze :S?

Figyelt kérdés

Intel i3 64 bites processzorom van, ehhez a következő címről töltöm le az iso file -t, debian-7.3.0-ia64-DVD-1.iso

[link]

Az iso file -t nero 7 -l irom ki disk-image -kent.

Írás után nem indul el a linux telepítő, annak ellenére, hogy a gép indulásakor a dvd meghajtót választom. Tud valaki tippet adni, hogy mit csinálok rosszul? :S

2013. dec. 17. 21:04
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Semmit nem csinálsz rosszul, a fájl a rossz. Töltsd le még egyszer!
2013. dec. 17. 21:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne írd ki! Nem jót töltöttél le. A debiannál vannak furcsaságok, ilyen az architehtúrák elnevezése is. Az IA64 az Intel Itanium processzorokhoz való. Ami Neked kell az az AMD64. Az elnevezés ellenáre ez nem csak az amd procikhoz, hanem minden egyéb intel procihoz alkalmas- az itaniumot kivéve. Amúgy meg regisztrálj fel a hup.hu-ra. Itt vannak a *Linux és *BSD guruk. Meghát a kezdők is.
2013. dec. 17. 22:12
 3/6 Csxeba ***** válasza:
100%
én a HUP-ot nem ajánlom, eléggé csúnyán beszélnek a kezdőkkel. Maradj csak itt GYIK-en. Melyik CD képet szeretnéd? Melyik asztali környezetet? Inkább írd ide, pontosan mit szeretnél és belinkelem neked a letöltőlinket, mert Debiannak elég sokféle terjesztési médiája létezik.
2013. dec. 18. 09:12
 4/6 Tom Benko ***** válasza:
Én is a Hupot ajánlom. Amúgy pedig figyelj oda, mit töltesz le.
2013. dec. 18. 16:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Abban egyetértek, hogy sok flegma meg nagyképű van a hupon, de általában annak esnek neki, aki a fórum szabályzatnak nem megfelelően kérdez. Pl azt nem szereti senki sem, ha úgy kérdeznek, hogy az részben, vagy teljesen nem érthető. Engem is lehurrogtak 5-6 éve jópárszor, naés. Nem haltam bele. Most meg én is inkább segíteni meg hozzászólni járok fel. De hosszútávon ott akkor is nagyobb szakik vannak szerintem.
2013. dec. 18. 19:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hozzászolásokat! Sikerült feltelepitenem. Az oldalon mindenképpen regelni fogok.
2013. dec. 19. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!